A spiritualitás keresése

Gábriel arkangyal úgy döntött, tudván, hogy a földi embereknek a vasárnap a pihenés, az elmélyülés napja, hogy megkeresi a spiritualitás legtisztább formáját, azt az embert, akit leginkább érdemesnek tart arra, hogy a jelenlétével támogassa és gyógyítsa őt.

Ezért elsuhant a dimenziók határán, és meglátta az első embert, akinek az energiája kiviláglott a többié közül.

Önismeret és spiritualitás

Az ember elmélyült egy önfejlesztő könyvben, láthatóan azzal a nemes, magas rezgésű szándékkal, hogy megértve önmagát, javítson az életminőségén.

– Ez nagyszerű! – gondolta Gábriel. – Bámulatos, milyen ugrásszerűen nő a Földön a tudatosság szintje. Csodálom az Embert.

Ahogy azonban közelebb ment, látta, hogy az olvasó, gondolkodó ember energiái a feje körül összpontosulnak, ott óriási az aktivitás. Ez az aktív energia és az ember szándéka megnyitja a felső energiacsatornáit, és képes kapcsolódni “felfelé”, más tudatmezőkhöz, univerzális áramlatokhoz.

Viszont azt is látta, hogy a szíve zárt. A szív szűrője nélkül lecsatornáz mindenféle zavaros dolgokat is, amik észrevétlenül behatolnak nyitott tudatába, még nagyobb zűrzavart keltve benne.

– Hmm. Mégsem ő az. – csóválta meg a fejét és továbbhaladt.

egy nagy könyvespolc, tele könyvekkel
A könyvekben rengeteg ismeret van, ami segít megújítani az életünket. Általában…

Spiritualitás kergetésének csapdája

Egy csoport energiája vonta magára a figyelmét. Egy spirituális közösség volt az, amely összegyűlt egy zenés meditációra.

– Ó, ez fantasztikusan jó vasárnapi spirituális elfoglaltság. – gondolta Gábriel, és közeledni kezdett. – A zene és a közös tudatosság, közös szándék minden csakrát nyitogat, átjárja az egész testet és lelket. Itt biztosan nem fordul elő olyan kiegyensúlyozatlanság, mint az előzőnél.

Ahogy viszont közelebb ért, látta, a sok zavaros egyéni gondolat és érzés kavargását, amelyek zavarták az egységes teret, és tudtukon kívül zavart és szennyeződéseket okoztak a jelenlévők aurájában, akik nem igazán érzékelték ezt és nem is voltak ennek kezelésére felkészülve.

  • Voltak, akiket az kötött le, elég “spirituális”-e az öltözékük, és jól néznek-e ki jóga-ülésben.
  • Mások belül elégedetlenkedtek, szitkozódtak valakire. Míg volt aki felsőbbrendű spiritualitásának tudatában feszített büszkén.

Gábriel csak megcsóválta a fejét és továbbröppent.

A spritualis tapasztalatok kergetése nem egyenlő a spirituális megéléssel.

Egyszerű jelenlét spiritualitása

Épp egy egyszerű ház fölött suhant át, amikor nagyon tiszta, hívogató energiákat érzett. Benézett.

Vidám arcú asszony kavargatta a vasárnapi húslevest.

Gábriel csodálkozott:

– Ennyi? Honnan van ez a magas spirituális rezgés? Semmi ima, semmi meditáció, semmi jóga, semmi tanfolyam és könyv és tanítás? Nem értem.

Közelebb ment, hogy megértse.

Az asszony nagy jelenléttel figyelte az arany színben gyöngyöző levest.

Egy tál aranysárga leves
Egy tál leves elfogyasztása épp úgy lehet egy spirituális élmény, mint bármi más.

Figyelte, hogy elég lassan fő-e, megérkezik-e a leves felszínére az a 3-4 buborék, ami jelzi, hogy épp megfelelő a készülési ütem. Szívében nagy örömmel és boldogan várta a hamarosan megérkező családját, akiket megajándékozhat ezzel a csodálatos alkotással. Békés és nyugodt volt.

Teljesen a MOST-ban volt.

– Ez az! – mondta örömmel Gábriel.- Ő tudja mi a spiritualitás! Őt ajándékozom meg a jelenlétemmel és a gyógyító erőmmel.


Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..