A belső harmónia alapjai

Az önfejlesztés elsődleges célja a nehézséget okozó helyzetek kezelésének megtanulása, az életünk működőképessé formálása. A belső harmónia elérése ennél viszont többet ígér. De ennek eléréséhez nem nélkülözhetjük az önfejlesztés eszközeit.

Popper Péter egyszer arról beszélt, hogy a pszichológusi munkának van egy gyakori paradoxona. 2-3 év önismereti munka után a terápia alapját, kiindulási pontját jelentő probléma megmarad, de az önismeret révén meglesz az a megértés, mely a nehézség elfogadásához vezet.

Az önismereti munkának köszönhetően a nehézségek következményei csökkennek, normalizálódnak, miközben az átalakuló életszemlélet révén a korábban zavaró állapotok kezelhetővé válnak. Ez a pszichológia célja, élhetővé alakítani a mindennapokat.

Ha ennél többet szeretnénk, mert ténylegesen meg akarunk szabadulni a nehézségeinktől, akkor egy teljesen más megközelítést kell használni. De ennek eléréséhez belül két nagyon nagy ugrást kell megtenni. Ami ahhoz kell, hogy a nehézségeink alapjait átformáljuk, lépésről lépésre.

Első ugrás: Ok és okozat

Ahhoz, hogy a nehézségeinket át tudjuk alakítani, a pszichológia szintjétől elrugaszkodva egy hatalmasat kell lépni. Az ok és okozat törvényszerűségének elfogadásában a nagy ugrást annak a folyamatos tudatosítása jelenti, hogy amit tettünk a múltban, az vált jelenünkké, s minden, amit ma teszünk, az formálja a jövőnket. Tehát nincs végzet, nincs predestináció, sem ránk mért karmikus sorscsapás. S ez egy hatalmas súly, amit bizony el kell tudni viselni.

Ki mint vet, úgy arat.

A nagy mentális és érzelmi ugrás következtében leszünk képesek az ok és okozat törvényét az élet minden helyzetére alkalmazni (nem csak a kellemesekre). S ez a felelősségvállalás kezd el érdemben hatni az életünkre.

Egy hirtelen jött felhőszakadásért természetesen nem vállalhatunk felelősséget, azt nyugodtan vehetjük adottságnak. De azért már igen is fel kell vállalnunk a felelősséget, ha egy nagy zuhéban bőrig ázunk.

Ha nincs nálunk ernyő vagy esőkabát, s annyira sem tudtunk türelmesek lenni, hogy egy védettebb sarokban megvárjuk a vihar elvonulását, akkor vállaljuk fel a körültekintésünk hiányának és a türelmetlenségünknek a következményét. Tehát nem a vihar a hibás, mert mi eláztunk, hanem mi magunk, mert nem teremtettük meg annak feltételeit, hogy szárazon hazaérjünk.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az összes hülye helyzetért magunkat okoljuk. De minden helyzet kapcsán érdemes tisztáznunk magunkban, hogy a baj és a nehézség gerjesztői voltunk, vagy épp a feloldás részeseivé váltunk.

A reakcióink megváltoztatásán érdemben lehet dolgozni, ha van egy adag bátorságunk, és nem kevés kitartásunk. A leggyorsabb módja a változás elérésének, ha megnyílunk mások tudása és tapasztalata előtt. Kisgyerekként is ezt tesszük, s ennek tudatos módja az, ahogyan akár felnőttként is megváltoztathatjuk alapvető jellemhibáinkat.

A cselekedetek 4 típusa

Az NLP arra helyezi a hangsúlyt, hogy miként fogalmazzuk meg a gondolatainkat. Másrészt pedig azt vizsgálja, hogy a megfogalmazás (kimondás) során merre nézünk, s abból egyéb következtetéseket von le. A felismert összefüggések segítségével tudatosan átformálhatjuk a belső képeket, aminek eredményeként az életminőségünk javulhat. Ezzel viszont az életünknek csak egy apró szeletét tudjuk jobbá tenni.

Szokták mondani, hogy, amit mondunk az szép s jó, de a lényeg az, amit teszünk. Erre épül a viselkedéspszichológia, mely a cselekedetek tudatos átalakításával, rutinszerű begyakoroltatásával akarja elérni az életünk minőségének gyökeres megváltoztatását.

Ám nem csak a fizikai cselekedeteink hatnak a világra. Az érzelmek és az emberi játszmák is pont annyira tudnak bántani vagy támogatni minket, mint a fizikai megnyilvánulások. S ezekkel is érdemes valamit kezdenünk. Automatikus érzelmi reakcióink átalakításával el tudjuk engedni a játszmáink, s annak ezernyi következményét.

S ezeken túlmenően a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy az érzéseinknek, a gondolatainknak és a cselekedeteinknek az eredményét is érdemes megfigyelni, mert az is jelentős mértékben meghatározza a sorsunkat.

Tehát ha tudatosan át tudjuk formálni:

  • az érzéseinket,
  • a cselekedeteinket,
  • a mentális állapotainkat,
  • s mindezek eredményeit,

akkor megszabadulhatunk az életünk frusztráló hatásaitól.

kifele mutogató lány
Lehet kifele mutogatni, ha le akarunk mondani a lehetőségről, hogy megváltozzon az életünk.

Második ugrás: túllépni az egyéni szemszögön

Ahhoz, hogy az életünkben ténylegesen megjelenjen a harmónia, egy második ugrás is szükséges. Az alapvető életszemléletünk egyik legfontosabb elemétől búcsút kell még vennünk. El kell engednünk a jó és rossz fogalmához való ragaszkodásunk, hogy a belső világunk harmóniájához közelebb kerülhessünk.

Sok olyan emberi tulajdonságunk van, amit jónak vélünk, miközben meg mások azt rossznak titulálják. Azon tulajdonságainkról van szó, amelyekről sokszor nem is veszünk tudomást. Időnként jól működnek, máskor meg semennyire nem passzolnak a helyzethez. Sokszor nem is igazán vagyunk képesek érzékelni őket, de hatnak. Ha akarjuk, ha nem.

Lehet azon vitatkozni azon, hogy kinek van igaza, hogy az egyes helyzetekben melyik cselekvésmód jobb vagy rosszabb, illetve kinek az igénye jogos. De szerintem ennél sokkal jobb kérdéseket is feltehetünk, mely előrébb lendíti az életünket:

Melyik cselekedet hoz létre több feszültséget, és melyik kevesebbet?

Melyik cselekedet csökkenti bennünk és másokban EGYSZERRE a feszültséget?

Ha ezekre a kérdésre képesek vagyunk elfogulatlan választ adni — túllépve az elképzeléseinken és a vágyainkon —, akkor sokkal többet nyerhetünk, mint amit ezért fel kellene adnunk.

Ha azon megoldásokat követjük, mely csökkenti bennünk és másokban a feszültséget, akkor túlléphetünk a mindennapok nehézségeinek soha véget nem érő menedzselésén. Olyan, valóban működő megoldások felé kezdhetünk fordulni, melyek az életünket ténylegesen harmonikusabbá és boldogabbá tehetik.

Kisgyerekként sokunk harmonikus és kiegyensúlyozott volt, majd az évek során sok olyan tapasztalatot sikerült összegyűjtenünk, ami miatt ez a varázslat elmúlt. A belső harmónia megélése pont azt célozza, hogy ez a fajta varázslat újra jelen legyen az életünkben, s meg is maradjon. Amihez viszont érdemben mást kell tenni, mint ami a jelen állapothoz elvezetett.

Jézus azt mondta, legyünk olyanok, mint a gyerekek: felszabadultak, örömteliek, kiegyensúlyozottak.

Harmóniateremtő tulajdonságok

Összegyűjtöttem egy olyan tulajdonságlistát, mely az életünket harmonikusabbá és boldogabbá teheti. Ezen tulajdonságok és cselekedetek révén az életünk és a belsőnk megtelhet újra kellemes érzésekkel, mely a belső változás alapját adhatja meg.

Ez felel meg leginkább az ok és okozat megértésének, mely szerint ha jobb életet szeretnénk, akkor nekünk kell azoknak lennünk, akik révén a boldogság és az öröm a világba elérkezik.

  • Az érzések kapcsán olyanok szerepelnek ebben a listában, mint a derű, a megbékélés, a stabilitás s az intuíció.
  • A cselekedetek között az adás, a barátságosság, a gondoskodás, a körültekintés s a tolerancia.
  • A mentális állapotok között a becsületesség, a lojalitás, a segítőkészség, a tervszerűség s az önzetlenség.
  • A fizikai megnyilvánulások között pedig a béke, a bőség, a jókedv, a rend s a lendület.

Lesz pár olyan tulajdonság, ami nem feltétlen abban a csoportban lesz, ahova elsőre betennénk, de a használaton ez nem fog sokat befolyásolni.

A listához mellékeltem egy egyszerű technikát is, ami segít meghatározni azt, melyik tulajdonságot érdemes erősíteni magunkban ahhoz, hogy a konkrét nehézségünk feloldódjon, átformálódjon.

A kineziológiában kifejlesztett testinga módszere az egyéni munkához illeszkedik, hogy a tudatalattink hatalmas tudását és erejét hasznosítani tudjuk.

Másrészt készítettem a listához több technika ötvözéséből egy rövid gyakorlatot is, aminek révén a szükséges tulajdonság fejlesztéséhez kapsz majd egy gyors és hathatós módszert.

4 oldalú "dobókocka", d4
Az érzések, a cselekedetek, a gondolatok hatása egymást erősíti

Hogyan kaphatod meg 150 harmóniateremtő tulajdonság listáját és a hozzá kapcsolódó leírásokat?

A harmóniateremtő tulajdonságok listája egy intenzív kutató munka eredménye. Egy olyan áttekintés a harmónia felé vezető útról, amit csak azoknak szeretnék teljes egészében átadni, akik egy minimális elkötelezettséget mutatnak a vele való munkára.

Ez az írás, a maga egyszerűségében is egy igazán sok területet lefedő anyag, a tudatos és rendszeres használata révén a tudatalattink erejével képesek lehetünk az egész életünket átalakítani.

Én magam is használom ezt a listát, tehát nem valami elméleti vacakról beszélek, mely egy újabb mentális önmaszturbációhoz ad egy rakás muníciót. Hanem egy működő és sokszorosan bevált módszer arra, hogy az életünkben sokkal többször megtapasztalhassuk a kiegyensúlyozott és örömteli állapotot.

Mivel látom azt, mi mindent tudtam vele elérni magamnál s másoknál is, mérhetném a 150 harmóniateremtő tulajdonság listáját akár aranyáron is. Kérhetnék ezért a rövid, mindössze 11 oldalas pdf-ért akár 50.000 ezer forintot is, mert tényleg ér annyit. De nem teszem, mert azt szeretném, hogy minél több emberhez eljuthasson, s minél többen használni is tudják.

Másrészt nem szeretném ingyen sem adni, mert azt tapasztaltam, hogy amit ingyen megkapunk, azt nem igazán szoktuk használni. Mert nem fog számunkra igazi értéket képviselni. Ezért egy minőségi ajánlatom van.

Magáért a listáért egy sokak számára megfizethető s reális árat kérek, mely 1990 forint. Ez egy ilyen tudásért ma nem nagy összeg (egy mozijegy ára üdítővel).

Mi van, ha nem működik neked ez a megközelítés?

Ha elkezded használni, s azt érzed, hogy neked ez a módszer nem működik, visszakapod az árát. Nincs mit magyaráznom, én nem szeretek mellébeszélni. Ha olvasod az oldalam, láthatod, hogy igyekszem mindent egyszerűen, érthetően s a mindennapokban is használható módon megfogalmazni.

Csak olyat írok le, csak olyat mondok, ami működik és neked is hasznos lehet. Volt elegendő kudarc és pofára esés az életemben, hogy pontosan tudjam, mi nem működik. Túl sok baromságot csináltam az életemben ahhoz, hogy ne legyenek kétségeim a hibák természetéről. S volt bőséges és sokféle tanítóm ahhoz, hogy megtanulhassam és megmutassam azt, hogyan működhet az életünk jobban.

Azt viszont nem ígérem, hogy amit ennek révén meglátsz magadról, annak minden részlete tetszeni fog! Sőt azt sem ígérem, hogy az az út, ami ennek mentén ki fog rajzolódni, az mindig könnyű, örömteli és lelkesítő lesz. De az átalakulás útja már csak ilyen. Nem lehet valódi értékeket teremteni akkor, ha nem akarod az árát megfizetni.

A fentiek miatt merek 100%-os elégedettségi garanciát vállalni a listára! Ha a kézhez vétel után, 28 napon belül jelzed nekem, hogy neked ez az írás nem azt adta, amit ígértem, minden további kérdés nélkül visszaadom a pénzed. Nincs harag, és a tudást is megtarthatod.

Még egy extra!

Az anyag végén van egy egyedi kupon. Ha személyes konzultációt szeretnél kérni tőlem, mert van egy egyedi nyűgöd-bajod, akkor ezen tudásanyag megvásárlásával egy alkalommal 15.000 ezer forint helyett 10.000 forint a konzultációm díja. Magyarul a konzultációhoz kapsz egy 5000 forint értékű kupont.

Ezeken a konzultációkon a teljes rendszeremet szoktam használni, mely több mint 2500 szempontot tartalmaz. Ezen anyag ebből ad meg százötvenet használati utasítással együtt.

Tehát ahhoz, hogy megszerezhesd a 150 harmóniateremtő tulajdonság listáját, a használatát leíró tanulmányt, s az 5000 forint értékű kupont, semmi más feladatod nincs, mint kitölteni a lenti űrlapot, s a válaszlevélben megadott számlaszámra elutalni a 1990 forintot.

Igen, kérem a leírást!

Az adatkezelési feltételeket elfogadom (kötelező)


Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!