Betegségek lelki okai

stoptábla
Aki mindig a korábbi programjai szerint reagál, az előbb-utóbb rengeteg kihívással fog szembesülni.

A betegségek bármikor képesek minket leteríteni, átformálva az életünket egyik pillanatról a másikra:

  • Egy 40 fokos láz,
  • egy “kellemes” vesegörcs,
  • egy migrénes, napokig tartó fejfájás

Bármennyire is nem szeretnénk, kényszerű megállásra kényszeríthet minket. Amikor sok a stressz, a szervezetünk jelez:

Eddig, s ne tovább!!

Egy téli időszakban milliónyi mikroorganizmussal kerül kapcsolatba a szervezetünk, s még sem mindig leszünk betegek. Csak akkor, ha túl nagy a nyomás rajtunk, ha nem tudtunk eleget pihenni, ha a stresszt csökkenteni kell. Amikor pont semmi időt nem szánunk magunkra, amikor túlfeszítjük a húrt.

Ezen állapotok megfigyeléséből összegyűlt annyi tudás, melynek révén a betegségeket érzelmi jelzésekként tudjuk értelmezni.

Louise L. Hay úttörő munkája

A mű eredeti címe a könyv lényegét sokkal jobban visszaadja: Meggyógyíthatod az életed...
A mű eredeti címe a könyv lényegét sokkal jobban visszaadja: Meggyógyíthatod az életed…

A betegségek lelki okainak egyik megértése kapcsán Louise L. Hay munkássága megkerülhetetlen. A kilencvenes években a módszere révén legendákat zengtek róla, s a kiváló könyvei is elérhetőek már jó ideje idehaza.

Rengeteg gyógyíthatatlan beteg épült munkássága révén. A gondolkodásra helyezi a hangsúlyt, s olyan megerősítő mondatokat ismételtet gyógyíthatatlan betegekkel, mely a bennük lévő hitrendszert átformálva a gyógyulás folyamatát indította el.

Éld az életed igazi kuriózum volt 30 évvel ezelőtt, de mai napig alapműnek számít a tudatos önnevelés kapcsán. Nem csak betegségekről szól, hanem a mindennapjaink elrendezéséről. Minden lépést alaposan elmagyaráz a könyvben.

A leghosszabb fejezet a betegségek lelki okait feloldó mondatoknak egy alapos listáját is tartalmazza. Gyakorlatilag az érzelmi és fizikai nagytakarítás után tudatosan át tudjuk formálni az életünk minden részét a személyiség szintjén.

Mai napig él bennem a könyvben szereplő megerősítések nyitó és zárómondata:

Az élet végtelen körfogásában, ahol most vagyok, minden teljes és tökéletes.

Az egész mondat az életről szól. Tele van mozgással, de közben arra is utal, hogy semmit sem kell megváltoztatni az életünkben erőszakkal. Csupán élni az életünket úgy, ahogy képesek vagyunk rá.

Világomban minden rendben van

Ez az egy mondat pedig az ego minden drámája alól egyszer és mindenkorra kihúzza a talajt. Akinek minden rendbe van azt életében, az nem tehet mást, mint

  • jól érzi magát,
  • elkezdhet örülni annak, ami van.
  • Lehet boldog, kiegyensúlyozott és szabad.

Szabad a szenvedéstől, a félelemtől és az aggódástól, mely minden boldogság írmagját is kiírtja

Rudigel Dahlke, a rendszerező

A betegségek lelki okai kapcsán a másik megkerülhetetlen név Rudiger Dahlke. A betegségeink érzelmi jelzéseiről több könyvet is írt:

Az érzelmi gyökerek tudatosítása révén átformáljuk azon mintáinkat, melyek “megbetegítettek minket”. Elengedve az érzelmi mintáinkat igyekszünk elősegíteni a gyógyulást a nyugati orvoslást támogatandó.

Az érzelmi mintázatok keresése nem csak műkedvelő amatőrök játéka. Dahlke lexikonokat megszégyenítő alaposságú tudástára nagyon nagy hasznára van a homeopata orvosoknak is.

Az érzelmek tudatosításának zsákutcája

Többeknél láttam, hogy nem jutnak tovább az egyszerű tudatosítás szintjén. Ugyan a könyvben leírtakat megértették, de nem a blokkok oldására használták a felismeréseiket, hanem kifogások gyártására. Az önismeret tudatos útján érdemes ébernek lenni. Nem elég tudni valamit, helyesen is kell alkalmazni a megszerzett információkat.

Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Kapcsolódó írásaim

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..