Egyszerű öngyógyító meditáció

Az öngyógyító meditációval örömtelibbé és boldogabbá formálhatjuk a sejtjeinket, a szerveinket, a testünket, az életünket, és a környezetünket. Ehhez gyakran elegendő néhány kép, egy vizualizáció, s általa minden megváltozhat lépésről lépésre.

Ezen vizualizáció lépésein fogunk végigmenni. Minden egyes rész végén álljunk meg, s időzzünk el egy picit a képen, amit felidéztünk!

Viszont ne ragaszkodjunk mereven az itt leírtakhoz. Amit itt megadtam, az csak egy minta, melyet az igényeinknek és céljainknak megfelelően bátran szabjunk személyesre. Miért ne?

Öngyógyító meditáció: Egészséges sejtek víziója

 

Az öngyógyító meditáció első lépéseként idézzünk fel egy egészséges sejtet. Bármennyire is betegek vagyunk, találhatunk egy olyan sejtet, mely épp, s képes normálisan működni. Nézzük meg, ahogy a belső rendjének megfelelően működik, együttműködve a környező sejtekkel, hozzájárulva a szervezet működéséhez.

S nézzük meg azokat a sejteket is, melyek az egészséges működéshez képest nem működik ideálisan. Érezzünk rá, mire lenne szüksége ahhoz, hogy jól tudjon működni. Képes-e a szervezet ezt megadni neki, vagy szükséges azt kívülről bevinni.

Amennyiben kívülről kell valamit bevinni a szervezetünkbe, mert az egészséges működés legfőbb akadálya egy hiány állapot, akkor arra is próbáljunk ráérezni, miből tudná a szervezet azt felvenni. Ami viszont nagyon fontos, hogy ne ésszel akarjunk erre választ kapni, hanem a megérzéseinket használjuk erre, mert az igazi válaszok néha nagyon furcsák lehetnek.

Mondjuk alapvetően nem szeretjük a vörös húsokat, vagy akár vegák is lehetünk, s mégis azt a választ kapjuk, hogy csülkös bableves kíván a szervezetünk, vagy tatárbífszteket ( 🙂 ). Ilyenkor ne akarjuk ezen kívánságokat felülírni. Egyszer-egyszer ez is simán beleférhet (még akár a nyers hús is).

Ha valamilyen betegség van bennünk, ráirányíthatjuk a figyelmünket a betegség működésére, s arra, ahogyan a szervezetünk igyekszik avval megküzdeni.

 • a beteg, de regenerálódni nem képes sejteket a szervezet hogyan számolja fel a falósejtek révén,
 • hogyan termelnek a fehér vérsejtek (T-linfociták) ellenanyagokat a fertőzések ellen, s
 • hogyan épülnek ki korábban elhalt részek újra a szervezetben természetes módon jelen lévő őssejtek révén.

Az egészséges szervek víziója

Ránézhetünk arra, hogyan működnek a testünk szervei.

 • Hogyan mozognak a bordáink a ki és belégzés során,
 • Miként ver a szívünk, s ennek hatására
 • miként áramlik a terünkben a vér.
 • Majd ránézhetünk arra is, hogyan mozognak a beleink, keverve és átmozgatva a belső tartalmukat.
 • Figyelhetünk a vázizmainkra, ahogyan összehangoltan megfeszülnek és elernyednek,
 • Figyelhetünk az idegeinkre is, ahogyan az ehhez szükséges elektromos impulzusokat szállítják a szervezetünkben, mint a villám.

Az egészség víziója

Elképzelhetjük azt, hogy a szívünkből vagy az alsó erőközpontunkból (mely a köldök alatt 4 ujjnyival található) fény jelenik meg. Bevilágítja a testünket és minden sejtünket megérinti. Erővel és energiával töltve fel szervezetünk összes pici porcikáját, mely ennek hatására ugyancsak felragyog, s a szervezetünk ennek hatására egy fényben úszó templommá válik.

Az egészségtől duzzadó test ezen vizualizációnak is köszönhetően védetté és mentessé válik a fertőzésektől és a betegségektől. A testünkben eltárolt érzések fellazulnak, könnyedebbé és örömtelibbé válik az egész létünk, mely a jól(l)ét és a bőség alapja.

S ennek érzete túlnyúlik a testünkön a pórusainkon és nyílásainkon keresztül kilép. s körbeveszi a testünket is.

szerelmesek energiái

A közösen végzett meditáció, ha jól csináljuk, képes lerobbantani az egónk páncélját is.

A környezetünk meggyógyítása

Az öngyógyító meditáció következő lépéseként elképzelhetjük, hogy a minket körbevevő területet is megtisztítja a belőlünk kiinduló fény.

Megérintve a tárgyakat, azokat is megtisztítja, az örömteli élet részévé varázsolva azt. Felragyogva a tárgyak, a béke és az öröm részeivé válnak.

Ezen a ponton azt is megjeleníthetjük, ami még hiányozik az életünkből az ebből a fényből spontán s erőfeszítés nélkül megjelenik. Elképzelhetjük azt, hogy mennyi minden hasznos dologra tudjuk felhasználni a bennünk lévő energiát magunk és mások javára.

Öngyógyító meditáció ereje: mások gyógyulásának víziója

 

A ötödik lépésben a fény eljut mindenkihez, akit csak ismerünk. Barátokhoz, ismerősökhöz, ellenségeinkhez, s olyanokhoz, akikkel ugyan soha semmi dolgunk nem volt, de az életünk során találkoztunk velük. Ettől fog az öngyógyító meditáció ereje hatványozódni.

Amikor megérinti őket a belőlünk kiáramló öröm és boldogság érzete, akkor náluk is elindul a fenti folyamat. Felragyognak és ők is az öröm és bodogság forrásaivá válnak. Megérinti a környezetünkben élőket is a fény, aminek hatására meggyógyulnak, boldogsággal és örömmel megajándékozva az embereket.

Kapcsolataink meggyógyítása

Ezen a ponton megvizsgálhatjuk azt is, milyen szerepet töltünk be mások életében. Mit tehetünk azért, hogy még örömtelibbé és könnyedebbé váljon a kapcsolatunk, s hogyan léphetünk ki azon helyzetekből és szerepekből, melyek számunkra nem igazán támogatóak és örömteliek.

S azt is megnézhetjük, milyen szerepe van másoknak a mi életünkben, s mennyire értékelünk másokat. Mi mennyire vagyunk hálásak ezért, amit kapunk tőlük, s mit teszünk azért, hogy ezt ki is fejezzük.

két kis tál gyümölcskeverék

Egy tál érett gyümölcs bármilyen gyors éttermi kajával felveszi a versenyt ízben, árban és beltartalomban.

A világ meggyógyítása

Az öngyógyító meditáció utolsó előtti lépéseként tovább tágíthatjuk a látókörünket, kiterjesztve azt a számunkra kevésbé érzékelt részletekre is.

Gondolhatunk a minket körbevevő tágabb környezetre, s a benne jelen lévő emberekre és állatokra, akiket megérint a fényünk, s maguk is elkezdenek világítani. Gyógyulást, örömöt, boldogságot és szeretetet ajándékozva mindenkinek, aki csak a közvetlen környezetükben van.

Érdemes az állatokat is végiggondolni, akik körbe vesznek minket, a legnagyobbaktól kezdve, akiket egy kisgyerek is érzékel, egészen a legkisebbekig, vagy amelyek a talajban és a vizekben élnek, vagy csak mikroszkóp alatt figyelhetőek meg.

Tele van velük a világunk, s érdemes ezt a kapcsolatot tudatosítani, mert ők is hozzátesznek az életünkhöz az ökoszisztéma fenntartása révén. Ennek a kapcsolatnak a rendezése is hozzájárulhat az életünk rendbetételéhez. Segít fejleszteni a türelmet, a megértést és mások tiszteletét.

Ha megnézzük azt a rengeteg embert, akik hosszan tartó értéket és prosperitást adtak a világnak, mindannyian kötődtek a természethez. Aki ki akarja az életéből zárni az állatokat (mondjuk a csótányokat, a tetveket vagy a poloskákat), az a valóságot, s ezzel a teljesség tapasztalatát tagadja meg önmagától.

A föld gyógyítása

Az öngyógyító meditáció végén figyelmünket irányítsuk a Földre. Figyeljük meg, ahogy megtelik az embereken láncreakcióként végigfutó fényáradat által örömmel és boldogsággal. Gyógyítva a tengerek, az erdők, a levegőben szálló élőlényeket.

Ezzel elindítunk egy folyamatot, melynek hatására megtapasztalhatjuk azt, hogy minden mindennel összeköttetésben van. Minden egymást támogatja, s minden cselekvésünk egyúttal mindenki másra is hatással van valamilyen módon.

A meditáció lezárása

Engedjük el a az egész vizualizációt és minden elképzelést és koncepciót. Csak élvezzük annak érzetét, hogy világunkban minden rendben van. Minden atom az örömtől vibrál, s a szeretet tartja össze. Bármi lehetcséges, csupán azért, mert meg tudjuk azt fogalmazni.


Ki mondja mindezt?

 

 

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Az önismeret és az elengedés útján te lépdelsz!

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Az oldalon szereplő írások saját élethelyzetre való alkalmazása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.