Grabovoj módszerének háttere

Az ezotéria, pontosabban az ezotériának nevezett kulturális sokk tele van olyan történettel, amikor egy ideig hatalmas árhullámot okoz egy aktuálisan felkapott módszer, majd idővel egy újabb elemévé válnak annak a katyvasznak, amit ma, eufemisztikusan ezoterikus irodalomnak neveznek.

A Grabovoj-jelenség lényege, hogy az élet megannyi problémájára megadott számsorokat ismételgetnek elhivatott követők, s azt állítják róla, hogy az jó nekik. Én úgy vagyok evvel, ha valaki a vizelet visszatartására ismétli a 0144444 számsort, s ettől eléri a vécét becsurgás nélkül, ám tegye. De azt azért nem gondolom, hogy minden bajom megoldásához számokat fogok ismételgetni.

Ennek a módszernek van magyar Facebook-közössége, megénekelte már a Hírcsárda is, s van olyan weblap is, amely egy véletlen számgenerátorral kötötte össze Grabovoj nevét (taktikusan az oldal utolsó két sorában derül ki, miről is van szó). Mondjuk, ami nekem picit fura volt elsőre, hogy egy talpmasszőr oldalán találtam meg a Grabovoj számok legteljesebb listáját.

Számok, a modern kor mindenható eszközei

A számok, hasonlóan a mágiához egyidősek az emberi társadalommal. Ennek használata tette lehetővé a pénzhasználatot, a mérést, s a szabatos mérnöki tervezést is. Annyira áthatják az életünket, hogy semmi csodálkozni való nincs azon, hogy végre valaki az számokat a “az őket megillető, Isteni magasságokba” emelte.

Azon pedig nem szabad meglepődni, hogy ez most történik, s nem kétszáz évvel ezelőtt. Most jutott el oda mindennapi élet, hogy szinte már mindent számokkal, rosszabb esetben egy papírra írt számmal (pénzzel) jellemezünk, értékelünk.

A számok a materiális gondolkodás központi eszköze, s a materializmus kora mostanra kezdett kiteljesedni.

A Grabovoj-számok célja

Aki úgy általában ismeri az emberek alapvető mozgatórugóit, melyet sokan felszín alá rejtenek, annak pillanatok alatt nagyon ismerős világ tárul fel, olvasgatva a Grabovoj-számok használatának céljait:

 • Siker mindenben (71042)
 • Anyagi bőség (318798)
 • Folyamatos fejlődés (881481194)
 • Emberi kapcsolatok összehangolása (814418719)
 • Örök egészség (1489999)
 • Megújulás (2145432)
 • Harmónia a külvilággal (5154891)
 • Tisztánlátás (881881881)

Félreértés ne essék, semmi új nincs a nap alatt, ezek a mentális érzelmi igények egyidősek az emberiséggel. Sőt, a megoldáshoz használt, már-már nevetségesnek ható eszközök sem újkeletűek, csupán régen a beszéden volt akkora hangsúly, mint amekkora most a számokon van.

Ezért azt használták évezredeken át – a szavakat – a kívánságok megfogalmazására, s nem a tízes számrendszer számsorait. Ez igaz az indiai szubkontinensre éppúgy, mint az egész buddhista kultúrkörre.

Ezt az eszközt nevezték mantrának, s használták őket többek közt a fenti célok elérésére.

Grabovoj, a spiritiszta

Nem érdemes meglepődni, Grabovoj szinte mindenre megalkotta a maga mantráját (számsorát), egy spirituális vezető megannyi célját és hasznát is felsorakoztatva.

Kövess engem a facebookon is!!

Van száma:

 • A megvilágosodásnak (50816121_0981)
 • Az önmegvalósításnak (319612719849)
 • Önmegvalósító személyiségnek (191_317_481901)
 • Minden lehetséges kívánságnak (519 7148)
 • A feltámadás és az örök életnek is (2145432)
 • S még telepatikusan kapcsolatba is lehet lépni Grabovojjal (3582295)

Azon különleges helyzetekhez tehát, amikor a sok problémát egyszerre megoldó szám (398) kevésnek bizonyulna.

Olyanok Grabovoj számsorai, mint a telefonszámok, csak tárcsázza az ember, s már jön is a megoldás. Nagyon fontos, hogy nyíljunk meg annak, ami a számok ismételgetése kapcsán megjelenik az életünkben. Aki elkezd nevetni azokon, akik ezeket a módszereket használják, az igazából becsapja önmagát. Ezért nincs ebben a szövegben egy darab érzelmet kifejező írásjelkombináció sem.

A belső nyugalom és egyensúly (1001105010) sokrétűbb annál, minthogy egy számsor vagy egy mantra azt egycsapásra megoldja.

Az ész halála, s az érzelmek hatalma

Úgy tűnhet, az embereknek elment a józan esze, hogy ezeket a számokat használják. Egy dolgot viszont érdemes ennek kapcsán felidézni: a világ ésszel nem fogható fel teljesen.

Annyi minden van, amit nem értünk, hogy azt feltételezni, hogy amit nem értünk, az nem létezik vagy nem működik, totális félreértése a világ működésének. Ezen módszerek sokaknak működnek, mint az indiai jógik mantrái a kígyómarás ellen. Azért, mert én ennek ellenállok, attól még másokat támogathatnak ezek a módszerek.

A hit ereje hatalmas, és ennek kapcsán szerintem többről is szó van. Sok ember egyfelé összpontosítva az energiáját csodákat képes elérni. A rengeteg mantra, amit az évezredek alatt folyamatosan használtak Indiában, szintén ugyanezen elv révén hat. Azokban sokkal több ember bízik, s építi rá az életét, mint Grabovoj pár tízezres rajongói tábora.

Grabovoj technikáinak futótüze

Ezen módszerek úgy terjednek, hogy egy sikeres alkalmazó adja át annak, aki nem ismeri. Majd a kezdeti sikerek után az új ember is elkezdi ajánlani Gabovoj módszerét az ismerőseinek.

Úgy terjed, mint elméletben egy klasszikus MLM vállalkozás. Csak nem fékezi az emberi félelem és beidegződés. Hogy tényleg spontán terjed, s nem okoz lelki problémát a képviselőknek az sem, ha valaki nemet mond.

A láncolatban átadott tudás alapelve Európában jól ismert. Akit a feje búbjáig ellep a Balaton vize a strandon a lubickolás közben, az még nem feltétlen fogja elnyerni a víz általi megkeresztelkedés áldásos hatásait, legyen akárhány megkeresztelt ember a strandon.

A keresztség annak révén érhető el, ha valaki olyan végzi el a keresztelés szertartását, aki Jézus tanításainak kapcsán már eloszlatta a kétségeit. Az sem árt, ha a keresztelést végző egy töretlen átadási vonal végén van, mely Keresztelő Szent Jánosra vezethető vissza.

Tudom, hogy ez most túlságosan profánul és egyértelműen hangzik, de a valóság már csak ilyen. Aki túlbonyolítja a dolgokat, az valamit nagyon el akar takarni. A lila köd nem támogatja az embert, csak azt a mentális keveredést növeli, amitől igazából meg akarunk szabadulni.

A gondolkodás és az érzelmeink felvállalása nem mond egymásnak ellen. Az ellentmondás csupán egy gondolat, amit elengedhetünk.

Hol az apró betű? Milyen kockázatok vannak?

Grabovoj tanításának átadásában viszont erről egy szó sem esik. Internetes oldalak, mendemondák, sehol egy alapos magyarázat, csak mindenféle weboldal, esetleg pár inspiráló kép és idézettel teletűzdelt oldalrészlet. Egy talpmasszőr oldalán ennek túl sok szerepe nincs, csupán egy fogás, hogy forgalmat generáljon az ember a google keresőjében.

A Gabovoj-számok működése ugyanolyan rejtély a lineárisan gondolkodó elme számára, mint a mantrák világa. Akinek van már tapasztalata ezekkel a módszerekkel kapcsolatban, s kialakult egyfajta bizalma, annak számára nem annyira rémisztő.

Aki viszont mereven ellenáll ezen módszereknek, az nem fogja tudni ezeket használni (mert tudat alatt gátolja magát a hatást). Másrészt maga az ellenállás azt fogja eredményezni, hogy ezen módszerek egyes hatásaira nyitottakká válunk, aminek következtében a félelmeink beigazolódhatnak.

Saját tapasztalatom

Maga a módszer működik. Nem értem hogyan s nem értem miért, de akik a mindennapi apró-cseprő céljaihoz ezeket használják, azoknak a megfelelő számok ismételgetése meghozza a várt eredményt. De ennek kapcsán van pár fenntartásom.

Elég jól ismerem ezen módszerek több ezer éves előzményeit, a mantrák használatának világát. S azok kapcsán nem elhanyagolható mennyiségű információ van ezen mantrák működési módjáról és másodlagos hatásairól.

A Grabovoj-számok kapcsán erről azonban sehol nem találtam információt. Pedig ennek ugyanakkora jelentősége van, mint annak, hogy mit kell mondogatni az egyes helyzetekben.

Másrészt a számok sok tucatnyi alkalmazása kapcsán nem egy olyan van, ami arra irányul, hogy a mesterrel kapcsolatba kerüljünk, önállóan kapcsolódjunk a mindenséghez, lecsatornázzunk olyan tudást és ismeretet, amire itt és most szükségünk van.

S ezen módszerek léteznek. De ezen módszerek kapcsán nagyon komoly biztonsági óvintézkedésekre lenne szükség, amiről megint csak nincs semmi infó. Egyszerűen ez elmarad. Instant módszer, instant megoldásai viszont instant nehézségek forrásai is. Ilyet is sokaknál láttam, annak következményivel együtt, melyet senkinek nem kívánok.

A belső bizonyossághoz, önmagunk valós átalakításához ennél sokkal több kell. Egy olyan szisztematikusan felépített rendszer, mely képes megmutatni a saját létezésünk árnyoldalait. Hogy egy tényleg szorult helyzetből ne csak pár szóba vagy számba vetett hitünk által legyünk képesek kimászni, hanem a tudatosságunk ezernyi képességét felhasználva.

Online önismereti tanfolyam —>


Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..