Lelki egyensúlyteremtés: alap szint

Az egyensúlyteremtés alap szintje egyetlen célt szolgál. Annak alapjainak az átadása, aminek révén a belső harmónia kialakulásának 15 lépéses folyamata el tud indulni a résztvevők életében.

Éppen ezért a későbbi szintekhez képest kevés elvont, már-már misztikus elemet tartalmaz, az alapkurzus világnézetileg semleges. Alapvetően ennek a célnak köszönhetően a későbbi szintekre és az elvonulásokra jellemző buddhista (tantrikus) gyakorlatok és módszerek is hiányoznak belőle.

Az egyensúlyteremtés alaptanfolyam felépítése

Az első nap egy elméleti bevezetővel kezdődik az időbe vetettségünkről. Majd egy szünetet követően egy intenzív gyakorlat révén ezen korlátozottságunk pár aspektusát meg is tapasztaljuk.

Az első nap délutánja a létezésünk módjának megértésével, és annak formálásával foglalkozik.

A második nap alapvetően az életünk elrendezéséről, alapvető kézrátételes technikákról, az energia érzékeléséről, egyéni és páros kezeléséről, az intuitív állapot megéléséről és használatáról szól.

A második nap egy rövid szertartással és a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelek átadásával záródik.

Mind a két napra érdemes könnyű ruhában érkezni, amiben könnyen lehet mozogni. A földön végzendő feladatokhoz plédet vagy polifoamot és ülőpárnát/jógatéglát érdemes hozni.

A lelki egyensúlyteremtés alapszint egyhetes elvonulása

Minden szint elmélyítéséhez egyhetes elvonulásokat is szervezek, kellő jelentkezőszám (15-20 fő) esetén. Ezek a tanfolyamon megszerzett tudás elmélyítését, kiegészítését is szolgálják.

Aki a következő szintet is el szeretné végezni, annak egy egyhetes elvonulás elvégzése ajánlott, mert minden magasabb szint elvégzése előtt vizsgázni kell. Sikeres vizsga nélkül a magasabb szintű kurzuson nem lehet részt venni. Az elvonulásokon rengeteg személyre szabott támogatás és útmutatás szerezhető a sikeres vizsga letételéhez.

Minden elvonulás bentlakásos rendszerű, részletekben való elvégzésre nincs mód!

Az alap szintű elvonulás fő fókusza a belső blokkjaink feloldásán van. Ezért minden nap van kétszer vagy háromszor páros kezelés az elvonuláson.

A másik fókusza az alap szintű elvonulásnak az együttérzés, a megértés és a belső erő fejlesztése. Ezért egy olyan mantra recitáció és hozzá tartozó vizualizáció is része az elvonulások programjának, melyek ezen képességeket fejleszti.

A pontos program az aktuális csoport igényeihez igazodik, függően a csoport aktuális állapotától és képességeitől.

Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..