lelki egyensúlyteremtés: haladó szint

A egyensúlyteremtés haladó szintje alapvetően azok számára tud segíteni, akikben kialakult az igény, hogy érdemben változtassanak az életükön. Olyan módszerek megtanítása a cél, melynek révén az életünkben jelen lévő zavaró vagy az életünket nehezítő helyzetek átformálása tud egyszerűsödni.

Ezen módszerek nem csak bemutatásra kerülnek, hanem gyakorlatok sorozatán már a tanfolyamon megtapasztaljuk a különböző módszerek hatását.

A lelki egyensúlyteremtés haladó kurzus felépítése

A haladó kurzus egyetlen célja annak megtanítása, hogyan lehet a különböző élethelyzeteket három egyszerű fókusz révén átformálni, az akadályainkat feloldani, az életünket örömtelivé varázsolni.

Az első nap délelőtt a különböző életjobbító módszerek bemutatása révén megmutatjuk, miként lehet elveszni a tapasztalatok sűrűjében. Ennek a résznek a fő célja, hogy a haladót elvégzők pontosan tudják és értsék a kapott módszerek értékét és helyét, hogy mit mire lehet illetve érdemes használni.

A lelki egyensúlyteremtés alapvetően nem gyógyító módszer, hanem az emberi jellem átformálásának az eszköze. A fókuszai alkalmasak arra, hogy hasonlóan más kézrátételes módszerekhez, segítse mások életét, de a hatásuk nem olyan közvetlen, mint mondjuk egy pránanadi szimbólumé.

  • Az első nap délutánján történik az első három fókusz bemutatása,
  • annak eredetével kapcsolatos megértés átadása és
  • a munka erejét megsokszorozó mantra átadása.

A második nap csak gyakorlásról szól, a fókuszok használatának különböző módjainak átadásával.

Haladó szintű elvonulások

Hasonlóan az alap szinthez, a haladó szintű, két napos tanfolyamhoz is tartozik elvonulás.

Az elvonulás szerkezete is hasonló, 2-3 alkalommal naponta van páros kezelés, amiben a kezelések során alkalmazásra kerülnek a tanfolyamon megtanult fókuszok használata.

A páros kezelések után pedig van egy intenzív tisztító gyakorlat, mely a különböző érzelmi állapotainkat tisztítja a három fókusz segítségével.

A haladó szint tudása már elegendő ahhoz is, hogy valaki az egyensúlyteremtés 15 lépésén végig menjen. Mert megkap egy hatékony eszközt, mely a felmerülő akadályok eltávolításához a későbbekben is elegendő.

A későbbi szintek eszközei (fókuszai) többnyire a lelki egyensúlyteremtés egyes szakaszaihoz adnak specifikus eszközöket, amelyek révén egyes kihívások könnyebben megoldhatóak, de mint minden buddhista tanításnál, ha megvannak a megfelelő instrukciók, akkor bármelyik gyakorlat önmagában is képes végigvezetni a fejlődés különböző szakaszain.

Oszd meg saját tapasztalataidat!

Hozzászólás eddig.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..