Minőségi átalakulás (megújulás)

A harmóniateremtés eddigi folyamata semmi másról nem szólt, mint hogy a gyerekkorunkból hozott adottságainkat hogyan formáltuk tudatosan vagy kevésbé tudatosan. A valódi átalakulás célja túllép a személyiségünk és gyerekkorunk emlékeinek korlátain, mivel a legbelsőnkből táplálkozó folyamat.

A valódi átalakulás független attól, hogy kik vagyunk valójában, mert az már tudatunk mélyebb rétegeire hat. Azáltal hogy elengedjük a mindennapok csatározásaiban való részvételt, az érzelmeinkre adott önkéntelen válaszokat, illetve a félelmeink és kötődéseink által meghatározott rögzüléseket, képesek vagyunk felszínre hozni a legmélyebben elásott démonainkat is.

Valódi átalakulás egy teszt

A valódi átalakulás legfontosabb pontja, hogy elengedjük a legalapvetőbb tendenciáinkat. Már nem az a kérdés ezen a szinten, hogy mit kezdünk a szokásainkkal, az érzéseinkkel vagy az aggodalmainkkal. A mindennapok szintje kerül górcső alá, hogy mennyire vagyunk képesek a világgal összhangban élni.

Hogy mennyire vagyunk képesek függetleníteni magunkat azon hatásoktól legyenek azok akár kellemesek, akár kellemetlenek, melyek időről időre mindenki életében megjelennek és tipikusan hatalmas felfordulást okozva.

Annak vizsgája, mennyire vagyunk urai a világunkban felbukkanó helyzetekre adott reakciónkra. Ez nem egyszerű fegyelmezettség-próba, hanem annak tesztje, mennyire tudjuk harmóniába hozni az életünket és környezetünket a világ természetes, élő állapotával.

meditáló kislány
Sok gyerek olyasmit él át, amiről a felnőttek csak álmodoznak. Aztán a nevelés és a kudarcok hegyei mindezt leblokkolják.

A valódi megújulás látszik

Akik tényleg a belső úton járnak és nem foglalkoznak azzal, hogy ez elért eredményeikből énképet illetve egot gyártsanak, azokat előbb-utóbb a környezetük el kezdi figyelni, mert a megújulás jele látszanak.

Szokták mondani, hogy jó bornak nem kell cégér: megértéssel és tapasztalattal rendelkező emberekre figyelnek. Ezért egy jó tanítónak nem kell reklám, vagy legalábbis minimális.

Szoktam látni Indiából jövő nagy mestereket, akiknek hatalmas sportcsarnokot bérelnek, hatalmas nagy reklámhadjárattal megtöltik a csarnokot és tartanak egy vagy több előadást, aminek révén rengeteg érdeklődőhöz tudnak elérni.

Láttam más indiai mestereket, akinek sokkal kisebb termet béreltek ki, alkalmazkodva a helyi közösségük méretéhez, és egy 100-150 fős teremben olyan tanítást adott, melyekhez érdemben lehetett kapcsolódni, mert nem volt meg a tanító és a közönség között a távolság.

Ki-ki döntse el, neki melyik a hasznosabb.

A belső változás igazából egy titok. Nem tudjuk azt, hogy igazából kit mi indít el az átalakulás útján. Nem tudjuk, kire mi hat úgy, hogy elforduljon a mindennapok zűrzavarától és megújítsa az életét.

  • Lehet, hogy valakinek egy hatalmas előadás az, ami benne hatalmas érzéseket vált ki;
  • Másokat inkább egy kisebb rendezvény az vagy egy személyes konzultáció indít el;
  • s van, akiket egy könyv inspirál, vagy egy TV interjú.

A valódi átalakulás megélése

Mindazok, akik túl akarnak lépni a hétköznapjaik keretein, és a valódi átalakulás ösvényére szeretnének lépni, azok számára nagyon gyorsan veszélyesé válhat az élet, mert minden átalakulhat körülöttük, melyben:

  • A tapasztalatainak intenzitása jelentősen megnőhet;
  • A korábban jól működő kapaszkodóink és védelmi mechanizmusaink hasznavehetetlenné válnak;
  • A korábbiaktól eltérő kihívásokkal fogunk többnyire szembenézni, főleg olyanokkal, melyekkel egész életünkben nem tudunk szembe nézni.

A valódi átalakulásra csak azok állnak készen, akik az érzelmi és személyiségükből adódó védelmi blokkjaikkal már tudnak mit kezdeni. Van elegendő tapasztalatuk a világ támogató áramlásáról, hogy egy kritikus helyzetben se veszítsék el a tartásukat és jelenlétüket.

dr. Máris szomszéd ajtót nyit
Merev s fájdalmaktól terhes tudattal nem lehet az átalakulás folyamatán végig menni.

Rengeteg tudást titokban tartanak

Nagyon sok technikát és módszert a mai napig tudatosan titokban tartanak. Ugyan magas szintű beavatásokat is megadnak tibeti lámák, de a hozzájuk tartozó belső gyakorlatokról szinte szó se esik. Az átlagos emberek gyakran még a beavatásokhoz tartozó gyakorlatot se adják oda, elkerülendő a komolyabb galibákat.

A valódi fejlődés szintje nagyon nem játék. Egyedül azon végigmenni elegendő tudás, tapasztalat és megértés nélkül időnként akár életveszélyes is lehet (egy 200-as pulzus öt órán keresztül minden csak nem megnyugtató).

Ezért azt javaslom, ne akarjon senki könyvből, egy internetes oldal alapján vagy oktatófilmekből egzotikus gyakorlatokat megtanulni. Hatalmas baklövéseket, akár életre szóló sérüléseket is szerezhet az ember, amivel nem tud mit kezdeni, és a fejlődésben is megakadhatunk ezek révén.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..