Rapid Coaching

Sok olyan helyzetben volt részem az életem során, amikor pár mondattal, néhány gondolatommal érdemben meg tudtam változtatni a magam és mások életét. 

Pár olyan, egyszerű jelzéssel, információval, ami ugyan számomra egyértelmű és kézenfekvő volt, de vagy nem volt elegendően hangsúlyos a másik ember számára, vagy nem volt ismert.

Ugrás az időpontra —>

Az elakadások oka

Amikor valami nem kerek az életünkben, vagy egyszerűen csak kusza és zavaros, akkor ösztönösen megtorpanunk. Ezzel én is így vagyok, s mindenki más is. 

Szeretnénk valamit elérni, teszünk is érte rengeteget, s  még sem jutunk ötről a fél hatra. Bárhogy erőlködünk, a dolog nem indul el rendesen, vagy van egy határ, amit nem tudunk átlépni. 

Ilyenkor kell a “varázslat”, ami túllendít a holdpontról. Aminek révén az életünk egy kicsit más módon kezd el működni, s ennek hatására minden átformálódik. 

Mivel szalad az idő, időről időre elkezdhetünk akár görcsölni is, hogy bizony változás kell. S ekkor tudok igazán hatalmas segítség lenni bárkinek, aki hozzám fordul.

egy test három vetülete, mint az igazság antitézise
Nincsenek abszolút igazságok, csak jól megválasztott nézőpontok.

Az elakadások feloldása

Minden nehézség magában rejti azt az előnyt is, amit a megoldása vagy feloldása magában rejt. Egyedül néha könnyebb megoldani a helyzeteinket, de ez nem törvényszerű.

Sok esetben a változást valami egészen más hozhatja el, mint amivel eddig próbálkoztunk. Mert különben nem akadtunk volna el. S ennek megtalálásához tömérdek módszer lehetséges:

 • Ez életterületek és az alapértékeink megvizsgálása sok személyes coach munkájának központi része;
 • Az akadályozó szokások és tulajdonságok átalakítása is rengeteget tehet életünk minőségének jobbá tételéhez;
 • Az  érzelmi és mentális okok feltérképezése és feloldása a Bert Hellinger családállítási módszerének és a pszichodráma csoportoknak a fő fókusza;
 • A születés folyamata is hatással van életünkre, amit sokan Komir Vlagyimir transzperszonális pszichológiája mentén vizsgálnak;
 • s nem szabad megfeledkezni Erick. H. Erikson pszichoszociális fejlődés elméletének használatáról sem;
 • Arról az ezernyi mentális és érzelmi programról nem is beszélve, mely a belsőnket meghatározva irányítja az életünket.

Én ezen módszerek tapasztalataiból merítkezem, amikor valaki hozzám fordul. S tudásom használatához mindig használom az igen erősen fejlett intuícióm.

Látni és láttatni

Egy ezo-spiri közegben azt mondanák rám, hogy látó vagyok. Habár én inkább úgy fogalmaznék, hogy meg van a képességem ahhoz, hogy rálássak arra, ami nem nyilvánvaló. S meg van az a képességem is, hogy megmutassam azt is, amit felismerek érthetően és gyakorlatiasan.

Szoktam keresgélni a jegyzeteimben is, mely közel 2500 (nem elírás, kétezer-ötszáz) olyan működési mintát tartalmaz, ami az életünket könnyebbé vagy kacifántosabbá teheti. Számomra mindig örömteli, amikor ezen böngészés után rákérdezek egy konkrét történetre, s az “AHA ,ÉRTEM” után döbbent csend és egy belső átalakulás történik.

Az összefüggések és a kapcsolatok elemzéséhez pedig van pár egyszerű eszközöm, amivel a bármilyen helyzet mozgatórugójára rá tudok nézni.

csiga két kő között
Az új dolgok elérése néha nem annyira könnyű, mint szeretnénk. Mégis lehetséges, ha megtesszük, ami szükséges hozzá.

Pár jellegzetes történet

 1. Egy hölgy a lakásvásárlása kapcsán ült le velem szembe, s kérte a segítségem. Vidéken lévő házát évek óta nem tudta eladni, s nem értette, mi lehet a gond, hogy még érdeklődő sem nagyon volt a jó helyen lévő házra. Pár perc alatt ráláttunk a rejtély okára, egy apró banális dologra. 
 2. Egy cégtulajdonos a cégének három területével volt bajban. Kérte, mutassam meg, melyik részre tegye a hangsúlyt, miből lehet több pénze, és főleg hogyan. Szavak nélkül is látszott az eszközeim révén, melyik területbe kell időt és erőfeszítést tennie. S ez nem csak nekem volt egyértelmű elsőre.
 3. Egy anyuka aggódott a kisfiáért, aki évekkel ezelőtt, húszon évesen vérrákos lett. Az volt az anyuka kérdése, kiújulhat-e a betegség. Ez nem volt annyira egyszerű, amíg ki nem derült, mi volt érzelmileg a betegség hátterében. De utána látszott, hogy a vész elmúlt, s az anya is megnyugodott. (Természetesen a megfelelő orvosi kontroll fontosságát ettől függetlenül kiemeltem.)
 4. Egy boltvezetőnek komoly fejtörést okozott, hogy bármennyire is jó csapata volt (4 éve ugyanazokkal dolgozott), s bármennyire is sokan kedvelték az üzletét, a forgalma nem tudott nőni. Egyszerűen nem volt ésszel felfogható ok arra, miért ne nőhetne a bolt, s még sem ez történt. De megleltük a megoldást, aminek következtében meglett a következő év feladata is pár perc alatt. 
 5. Egy fiatalasszonynak komoly fejtörést okozott, miért nem jön össze neki a baba. Egészségügyileg rendben volt, boldog párkapcsolatban élt, s az anyagi feltételek is megvoltak a babaváráshoz. Egy apró dolog hiányzott hozzá. Amikor erre rálátott, minden megváltozott benne, s egy boldog mosollyal az arcán távozott.

Ami nem fér bele 15 percbe

A helyzet az, hogy 15 percbe nem tud minden beleférni. Egyszerűen térben és időben nem lehetséges.

 • A személyiséged belső működését leíró és annak jobb használatát elősegítő Enneagram elemzés alsó hangon másfél óra.
 • Amikor van egy rendszeresen előforduló nehézséged, aminek az összes tényezőjét meg akarod látni, az sem megy ripsz-ropsz. Főleg azért, mert az életút elemzésre fel is kell előre készülnöm.
 • S amikor van egy nagyobb gubanc az életedben, amire nem csak ránézni akarsz, hanem komolyan átalakítani is, ahhoz is érdemes inkább egy külön időpontot kérned a 20/249-7326.

Ezért lehetséges olyan helyzet, hogy azt mondom egy adott történet kapcsán, hogy annak átformálása nem fér bele 15 percbe.

Ha vár valaki, akkor szívesen megbeszélek bárkivel egy külön időpontot. Ha épp van rá lehetőség, mert nem vár senki éppen rapid cochingra, akkor szívesen dolgozom vele ott és akkor. Természetesen egy normál konzultáció áráért.

Hol és mikor?

A rapid coachingot önmagában, egy embernek sosem tartok. Igyekszem minden héten egy délutánt erre meghirdetni nyilvánosan, amin bárki részt vehet. Illetve ha van pár barát vagy ismerős, akik ezt külön kérik, akkor zárt körben külön időpontban is tartok ilyet (vannak csomagáraim).

A következő nyilvános rapid coaching időpontja:

2018. december 12.-én

15:00 és 19:00 óra között

A következő rapid coaching helyszíne:

Budapest, Alle bevásárló központ.
Szemben a mozi pénztárával a másodikon,
a Costa Kávézóban.

Egy rapid (cca. 15 perces) coaching ára:

5000, azaz ötezer forint

Bármi kérdésed van, hívj fel!

20/249-7326


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!