Az élet s a világ tudatos formálása

Az élet átformálása egyetlen egy tényezőn múlik, van-e elegendő számú ember, aki túllép az emberi megszokásokon és tudatosan elkezdi átformálni az életét.

Minden változás egy emberből indul ki, s amíg egyből kettő, kettőből négy ember lesz, az nem igazán feltűnő és jelentős hatású. Amikor már akár ötszáz vagy ezer ember elkezd hatni a környezetére, azáltal hogy saját maga egy tudatos belső átalakuláson megy keresztül, olyan hatás indítható el, melyet már nem lehet nem észrevenni.

Az élet változásra érett

Az életünk valójában mindig is érett volt és mindig is érett marad a változásra.  Már a 90-es évektől kezdődően, de 2012-től még inkább fölerősödött egy olyan információs trend, hogy most sokkal erőteljesebbek a változás lehetőségei, mint korábban voltak.

Valójában a változások lehetősége mindig is jelen volt. Igazodott mindig ahhoz a közeghez és ahhoz a korhoz, ami éppen jelen volt. A mostani társadalmunkat alapvetően a “most azonnal” szemlélete hatja át, és ezen információs trend is erről szól. A fogyasztói társadalom legalapvetőbb paradigmájáról.

Ha bárki olyat próbál eladni, amely nem ennek a trendnek felel meg, annak komoly döntéseket kell hoznia.

  • Le kell mondani valószínűleg rengeteg pénzről, mert nem lesz annyira csábító az ajánlata
  • néhányan talán rossz hírét is keltik, mert milyen ódivatú szemlélet az, hogy valamiért időt és energiát kell áldozni.
  • Jó néhány ember időközben feladja, akivel elkezd dolgozni, vagy
  • megcsömörlik a hozott társadalmi tendenciái miatt, hogy nincs gyorsan eredmény.

Pedig mindenkinek ugyanazon a folyamaton kell végigmennie, hogy az életében megtapasztalható eredmény valódi lehessen. Lehet, hogy már nem emlékszünk egyes lépéseinknek a hosszára. De mindig fontos tudatosítani magunkban, hogy az a rész, ami nekünk könnyű volt, az a másiknak lehet nehéz és amivel mi küzdünk már jó ideje, az a másik ember számára lesz könnyű.

Mivel nem vagyunk egyformák a kihívásaink is különbözőek. Azok a megközelítések és módszerek, amik nekünk működtek, azok másoknak lehet hogy hasznavehetetlenek. Nincsen univerzális módszer, nincs univerzális megoldás, sem mindenkihez passzoló tanítás.

hajléktalan az utcán
Egy hajléktalan is megérdemli a boldog életet. S egy jó kívánság ugyan semmibe sem kerül, de rengeteget adhat a másik embernek. S ez nem függ vallástól és világnézettől. Csak az emberségünk mértékétől.

Az élet megváltoztatásának zsákutcája

  1. Az Istenhívő vallások gyakran azt hirdetik magukról, hogy az ő világképük, az ő Istenük, az ő szemléletük mindenki számára gyógyír lehet a problémájára. Ez egy Istenhívő vallástól teljesen normális és elfogadható megközelítés.
  2. De vannak más megközelítési módok is, amik isten létével semmit nem foglalkoznak. Ami egy másik megközelítési módot jelent, másik értékrendet, mely ugyanúgy lehet életképes, boldogító és tökéletes.

Természetesen ez egy Istenhívő számára a második megközelítés maga az Istentagadás, és aki ilyet leír, az elkárhozik. De ezt a megközelítést és megértést meghagyhatjuk számukra.

S nem mellékesen tisztelettel és szeretettel megkérjük őket arra, hogy a mi életről szóló megértésünket hagyják meg nekünk. Mivel az ő megértésükhöz nekünk nincs közünk, az nem a mienk.

Ha a békés egymás mellett élésre vonatkozó kérésünk nem értik meg,  az ilyen térítő embereket tudatosan kizárhatjuk az életünkből.

Semmi értelme olyan fajta kérdésekkel éveket elszöszmötölni, hogy

  • Isten, Allah, Krisna vagy bármely más Isteni lény létezik-e vagy sem?
  • Befolyásolja-e az életünk egy Isten vagy sem?
  • Stb.

Az ilyen kérdések önfeledt boncolgatása csak egy meddő intellektuális kaland. Semmi köze a valódi belső fejlődésen alapuló változáshoz. S többnyire nem visz közelebb az élet megváltozásához.


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..