Kínai (önismereti) asztrológia

Kínai asztrológia tudása az önismereti munka része. Nem jóslás, nem jövendőmondás, hanem annak megfigyelése, hogyan változunk mi, hogyan változik a világ körülöttünk, s miként változik az a hatás, amit kifejtünk egymásra.

A kínai asztrológia alapja az öt elem (fa, tűz, föld, fém, víz) egymásra hatása. Pontosan ugyan úgy, ahogy mondjuk az orvoslás vagy a táplálkozás kapcsán is használjuk.

Ezeknek az alapvető energiának a különböző megnyilvánulásai azok, amit mi nyugaton a kínai asztrológia kapcsán ismerünk. A 12 állat (patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, kutya és disznó) az 5 elem enegetikai megnyilvánulásaként értelmezhető, azok különböző arányú kifejeződései.

Ráadásul ez a 12 állati szimbólumnak, az 5 elem miatt, összesen  (5×12=) 60 eltérő megnyilvánulási módja van. Ezért nem mindegy például, hogy fém-tigris vagy fa-tigris évében születtünk. Mert ezek részben eltérő módon viselkednek.

S a kínai asztrológia kiinduló pontját nem is a születési év adja meg, hanem a születés napjának alapvető minősége (amiből ugyan úgy 60-féle van, mint évből)

Mit mutat meg a kínai asztrológia?

A kínai asztrológia elsődleges fókusza az emberi kapcsolódások feltérképezése. Megmutatja mindennek az előnyét és a hátrányát, felfedve a lehetőségeket és buktatókat is.

S ezek kapcsán az alábbi kérdésekre ad választ:

 • Milyen képet mutatunk a világ fele, s hogyan kapcsolódunk az ismeretlen vagy ritkán látott emberekhez?
  Ez az, amire a születési évünk megadja a választ. S ez az, ami a nyugati világ külsőségekre épülő kultúrája számára a leginkább fontos. S nem mellesleg ez az a működés, ami a gyerekkorunkat – beleértve a tinédzser korunkat is – alapvetően meghatározza.
 • Mit mutatunk meg magunkból a barátainknak, az ismerőseinknek és a munkatársainknak?
  A barátaink, a munkatársaink és a közeli hozzátartozóink többnyire teljesen mást látnak belőlünk, mint azok, akik csak futólag ismernek minket. Ennek tudása megmagyarázhat olyan furcsaságokat, hogy egy alapvetően nyitott személyiség miért nem tud kialakítani kapcsolatokat, vagy a munkájában összeszedett és következetes ember miért szétszórt és figyelmetlen mondjuk a közlekedésben.
 • Mitől érezzük magunkat jól, mi okoz számunkra biztonságot?
  Ez nagyon sok esetben elsikkad, főleg az életünk első időszakában. Önmagunkhoz kapcsolódni egy művészet, s ha tudjuk azt, mi számunkra az igazán fontos, akkor fogjuk jól érezni magunkat a világban. S akkor tudunk majd igazán kapcsolódni másokhoz is.
  A saját életünk és boldogságunk keresésének nehézségeit manapság élet közepi válságnak hívjuk. Holott a kínai asztrológia több ezer éve ismeri ennek az okát. Pontosan ugyan olyan átalakulás következménye, mint amit a tinédzser kori krízis kapcsán mindenki ismer.
  S többnyire a benne feszülő ellentétek jellege is hasonló. Csak nem a világ és a barátok (ismerősök) közti választások krízisei okozzák a nehézséget, hanem a munka és a saját élet közötti ellentét.
 • Miként tudunk kapcsolódni életünk 5 alapvető összetevőjéhez?
  A kínai szemlélet abból indul ki, hogy a kapcsolódásaink határozzák meg a lényünket. És ebbe beletartozik az önkifejezés, a pénzkeresés, a társadalomban elfoglalt helyünk valamint az erőforrásaink és képességeink felhasználásának módja is.
 • Milyen támogató hatások lehetnek az életünkben?
  Mindenkinek van egy egyedi stratégiája arra, hogyan tud a világban érvényesülni. S ez mindenkinél egyedi.

  • Valaki a belső erejére támaszkodik;
  • Valaki úgy kerül bajba, hogy a megoldást is tálcán kapja az élettől
  • míg mások inkább ezernyi módon a környezetükre hagyatkoznak.
   S ezek közül mindegyik működhet jól, és kevésbé jól…
 • Itt és most milyen hatások színezik át az életünket, mi a jelen pillanatban extra feladatként nehezedik ránk?
  Mindenkinek vannak időszakai, amikor az élete jobban megy, s vannak kihívással telibb időszakai is. Ezek az időszakok ciklikusan változnak, s ha ezeket tudatosítjuk, azzal sokat tehetünk egy tudatosabb élet felé.
 • S milyen buktatóink és nehézségeink lehetnek?
  A világ nem tökéletes, amivel teljesen fölösleges harcolni. Vannak helyzetek, amikor nehézségeink támadnak, lehetnek állandó kihívásaink is, amit csupán akaraterővel  és eltökéltséggel nagyon kevesek áthidalni.

Mindezt egy rendszerezett módon, figyelembe véve az állandóan változó érzelmi és mentális állapotokat is.

Hogyan tudhatod meg, mit mutat meg rólad a kínai asztrológiai képleted?

Amikor egy ember életének működésére ránézek a kínai asztrológia módszerével, akkor a fenti kérdéseket megválaszolva egy olyan személyiségtérképet tudok mutatni, amitől az ismétlődő helyzeteket háttere egy pillanat alatt világossá válhat.

S ennek  eredményeként pontosan látni fogod, mi mozgatja a cselekedeteidet, s miként tudnál többet kihozni az életedből, akár minimális erőfeszítéssel.

Ugyan a kínai asztrológia nem a jóslás tudománya, de a képlet ismeretében az elkövetkező időszak LEHETSÉGES változásairól is fogok neked mesélni. Azért használtam a lehetséges szót, mert a választás mindig a mi kezünkben van.

Amikor egy kínai asztrológus azt mondja, hogy a következő időszakban sokkal többet utazhatsz, vagy megfoganhat egy baba, azt pontosan úgy kell kezelni, mint amikor januárban egy meteorológus azt mondja, hogy júliusban valószínűleg meleg lesz. Ami azt is jelentheti, hogy egy durva lehűlés után a napi maximum hőmérséklet 15 fok is lehet pár napig. Nem szabad abszolút, megcáfolhatatlan igazságként kezelni.

A blogomból is ismerős képszerű és érthető magyarázatokat szoktam adni az asztrológiai elemzés bemutatása során, aminek a megértéséhez nem szükséges a kínai-taoista világkép és gondolkodás elsajátítása. Természetesen jó, ha egy-két alapvető fogalmat ismersz, de ezek pontos megértése nem szokott gondot okozni.

egy test három vetülete, mint az igazság antitézise

Nincsenek abszolút igazságok, csak jól megválasztott nézőpontok.

Mit is kapsz pontosan?

Egyrészt nem egy klasszikus asztrológiai elemzést kapsz, hanem egy olyan információcsomagot önmagadról, aminek révén ráláthatsz az életedre és a nehézségeidre. Nem jóslás, nem jövendőmondás, hanem gyakorlatias önismereti térkép személyre szabottan.

Másrészt feltehetsz 3 olyan kérdést az életeddel kapcsolatban, ami éppen most foglalkoztat, s amire éppen megoldást keresel.

Általában mindenki képletét rövid időn belül kielemzem, a fenti szisztematikus módon, majd a felkészülés után az eredményt át szoktam adni egy személyes beszélgetés formájában (többnyire skype-on).

Az elemzés elkészítéséért és meglátásaim átadásáért nem kérek el 100.000 Forintot (bár megtehetném, mert simán ér annyit), de még 50.000 Forintot sem!

Annak ellenére sem, hogy amit adok, az mindenkinél egyénre szabott, egyedi megértést tartalmaz!

A konzultáció révén 3-4 tucat olyan kérdésre kapsz választ, gyakorlatias technikákkal kiegészítve, ami ténylegesen jobbá teheti az életed. Melynek ennek ára: 15.000 Ft.

Garantáltan?

Igen. Nincs mit magyaráznom, én nem szeretek mellé beszélni. Ha olvasod az oldalam, akkor láthatod, hogy igyekszem mindent egyszerűen, érthetően s a mindennapokban is használható módon megfogalmazni.

Csak olyat írok le, csak olyat mondok, ami működik és neked is hasznos lehet. Volt elegendő kudarc és pofára esés az életemben, hogy pontosan tudjam mi nem működik. S volt bőséges és sokféle tanítóm ahhoz, hogy megtanulhassam és megmutassam azt, hogyan értelmes élni az életet.

Sok száz alkalommal megtapasztaltam, hogy amit mondok, az működik. Sok kilátástalan helyzetben képes voltam működő képes megoldásokat találni, megmentve életeket a romlás útjától.

Ezért is merek rá 100%-os elégedettségi garanciát vállalni rá! Ha a konzultáció után 2 héttel még mindig azt érzed, semmit nem jelentett neked az, amit a konzultáción megkaptál, minden további kérdés nélkül visszaadom neked a pénzed. Nincs harag, és a tudást is megtarthatod.

Azt viszont nem ígérem, hogy amit elmondok, annak minden részlete tetszeni fog neked! Sőt azt sem ígérem, hogy az az út, amit az asztrológiai képleted alapján fel fogok vázolni, az mindig könnyű, örömteli és lelkesítő lesz.

De az igazi belső munka már csak ilyen. Nem lehet valódi értékeket teremteni akkor, ha nem akarod az árát megfizetni.

Az kínai asztrológiai elemzés menete

 • Töltsd ki a lenti jelentkezési nyomtatványt!
 • A visszaigazoló levélben megadott számlaszámra utald át az asztrológiai elemzés árát!
 • Az utalás megérkezése után pár napon belül elkészítem az elemzést.
 • Amikor készen vagyok az elemzéssel, felhívlak a megadott telefonon, s megbeszéljük mikor tudjuk átbeszélni az asztrológiai elemzésed eredményét (Skype-on).
 • A konzultációról nyugodtan készíthetsz jegyzeteket vagy felvételt is.
  Sőt javaslom is, mert rengeteg infót szoktam átadni.
 • S utána egy életen át használhatod a megszerzett tudást.

 

Jelentkezés kínai asztrológiai elemzésre

   


  Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

  A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • Ki mondja mindezt?


   Matits Viktor (Maci)

   önismereti mentor,
   elengedés tanár

   A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

   Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

   Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

   Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

   sem pszichológus,
   sem pszichiáter.

   Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

   Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

   De ez nem mindenkinek lehetséges!

   Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

   Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

   Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

   Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

   Belső úton járás

   Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

   Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

   Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

   Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

   A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

   Egy apró és fontos figyelmeztetés!

   • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
   • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
   • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

   Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

  • A te utadon te lépdelsz:

   Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

   Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

   Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.