Érzelmek elengedése

Ha az érzéseid és alapvető kényszereidtől szabad szeretnél lenni, érdemes elengedni mindazokat a belső állapotokat, ami időről időre nehézzé teszi az életedet.

Az éppen megélt érzéseket épp úgy, mint a múltban átélt érzések áradatát. Mindaz, ami bennünk jelent meg, s azok is, amit mások révén tapasztaltunk meg.

Érdemes minden alapvető érzés és működésmódot és annak emlékeit is elengedni, lépésről lépésre, hogy ténylegesen szabadak lehessünk az érzések következményeitől.

Ehhez készülőben van 9 hanganyag, mely az érzelmi állapotok elengedését mutatja be:

Akadályozó érzelmek elengedése

A fásult, erőtlen és negatív állapotok elengedése.
Ez talán a legnagyobb kihívása a magyar társadalomnak. Az egész életünk tele van olyan helyzetekkel és tapasztalatokkal, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk semmit tenni sem magunkért, sem másokért.

Ha tényleg tenni akarsz a magad s mások jobb életminőségéért, az erőtlen és fásult állapot összes tapasztalatát érdemes elengedned.

(Várható megjelenés 2020 szeptember eleje)

Veszteségek és a hiány érzésének az elengedése
Ez az állapot sem túl kellemes, s legalább annyira jellemző ránk, mint a fásultság.

Ugyan a veszteségektől szenvedve mások segítségét már be tudjuk fogadni, de sok esetben az önálló cselekvés még mindig gátol. Mert a hiány és a veszteség fájdalma még mindig elvonja a saját erőforrásaink zömét

(Várható megjelenés 2020 szeptember közepe)

A félelem és az aggódása elengedése
A félelem és az aggódás a harmadik olyan tényező az életünkben, melynek következtében semmi sem fog megváltozni az életünk.

A félelem jelenlétében mindig lesz egy látszólagos ok, ami miatt nem változtatunk meg semmit az életünkben. S ennek következtében az életünk megmerevedik s élettelenné válik.

(Várható megjelenés 2020 szeptember vége)

A vágyakozás és az ábrándozás elengedése
A sok félelem, veszteség és kudarc hatására sokakban kialakul a vágyakozás tendenciája. Pontosan tudják azt, hogy milyen életet szeretnének, csak épp tenni nem tesznek semmit azért, hogy az ehhez vezető utat megtalálják.

S ez a fajta működés akkor is megmarad, ha történetesen a félelem és a többi gátló hatás már nincs jelen az életükben.

(Várható megjelenés 2020 október első fele)

A romboló érzések elengedése

Van két olyan érzés, mely sok keserűség forrása, s hosszabb távon nem csak a környezetünknek hanem magunknak is ártunk vele. Ettől sem mentes senki, de zömmel csak azok kezdenek el foglalkozni ezek elengedésével, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy mélyebben is magukba nézzenek.

A belső feszültségek és a harag elengedése
Az érzelmi sérüléseink egyik legfőbb kísérője, a megélt vagy megtapasztalt harag s feszültség. A legtöbb ellenállásunk és harcunk mögött is a legtöbb esetben harc és küzdelem van, mely az örömteli élet egyik kerékkötője.

(Várható megjelenés 2020 október második fele)

A büszkeség és a rátartiság elengedése
Ez az a pont, ami sok kapcsolatot megakaszt. Amikor valaki azt érezteti velünk, hogy ő jobb, szebb, ügyesebb és rátermettebb, mint mi.

Mások által közvetett büszkeség révén sokakban beindul vagy a harc, vagy a akadályozó érzelmek áradata, melynek gyakori kísérő jelensége a sértett önérzet és büszkeség

(Várható megjelenés 2020 november eleje)

A örömteli, felszabadító érzések megélése

Az életünk nagyszerű tulajdonsága, ha elengedjük a szenvedést, akkor képesek vagyunk megélni a bátor, befogadó és békés állapotokat. Ahhoz, hogy ez ténylegesen megjelenhessen az életünkben, készíteni fogok készíteni 3 olyan hanganyagot, mely ezen állapotok megéléseinek akadályait segít elengedni.

Ezekben az anyagokban arra is ki fogok térni, hogy az ezen állapotokhoz való ragaszkodás melyen károkat okozhat, s hogy ezen görcsöléseket hogyan lehet elengedni.

Mivel ezek szervesen összetartoznak, egymást segítő módon jelennek meg, ezért ezen érzelmi állapotok megélését segítő hanganyagaimat csak egyben, s csak időnként teszem hozzáférhetővé. Elsősorban azoknak, akik az akadályozó és a romboló érzések elengedésével már dolgoznak.

(Várható megjelenés 2020 december)

A bátor és tevékeny állapot megélése
Az önfeledt és szabad cselekvés egy akkora ajándék, mely az igazi szabadság megélésének alapja. Sokkal többet jelent, mint azt sokan gondolják. Nem csupán a félelem ellenére végrehajtott cselekedetek öröme, hanem az élet ünnepe.

Aki képes bátran tevékenykedni, s őszintén akár adni is abból, ami az övé, sokkal többet tud teremteni, mint márki más.

Befogadás és elfogadás megélése
Aki képes a belső ellenállásait elengedni, az szinte bármit elérhet az életében. Valódi ajándékává válhat a környezetének, s olyan mértékben képes akár másokat is inspirálni, mely csak nagyon kevesek sajátja.

S ez nem egy művi dolog lesz, hanem egy olyan működésmód, mely túl lesz mindenféle agyaláson és mesterséges manipuláción.

A kiegyensúlyozottság megélése
Mindenki boldog szeretne lenni, s el akarja kerülni a szenvedést. S amikor képesek vagyunk a kibillentség állapotát meghaladni, akkor minden más spontán a helyére kerül az életünkben.

Ennek az állapotnak csak kevesen ismerik a titkát. Mert csak kevesen képesek elkötelezni magukat azért, hogy minden akadályt elengedjenek, mely ennek megéléséhez szükséges.


Ki mondja mindezt?

Matits Viktor (Maci)

önismereti mentor,
elengedés tanár

A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

Teszem azt annak ellenére, hogy

nem vagyok
sem pszichológus,
sem pszichiáter,

csupán egy ember, aki ébersége és tudatossága révén képes meglátni és megmutatni mindazt, hogy mit csinálunk az életünkkel.

Ennek az az oka, hogy sokszor — sok embernél és sok helyzetben — megfigyelhettem azt, mi hoz bajt és mi hoz sikert a különböző élethelyzetekben.

S ennek köszönhető, amikor a meglátásaim révén rákérdezek pár fontos kulcspontra, akkor a helyzetek egyszerűbbek és könnyebbek lesznek, mint előtte.

Hogyan tudok segíteni neked?

Ahhoz, hogy tudatosan alakítsd az életed, s ne csak ötletszerűen próbálj valamit változtatni rajta, érdemes az alapokat tisztába tenni.

Az online önismereti tréningen több mint 50 olyan tényezőt mutatok meg az életünk kapcsán, a melyek akkor is hatnak ránk, ha nem vagyunk rájuk tudatosak.

Az alapok megismerése után sokakban meg szokott jelenni az igény, hogy ténylegesen tegyenek is valamit az életükér, túllépve az elméleteken.

Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

Tőbbnyire a nehézségek alapvető gyökerét szoktuk megkeresni az ilyen alkalmakkor, mely az ellenállásaink tudatosítása és elengedése révén lehetséges.

Ha elakadtál valahol az életedben,
mert egyedül nem boldogultál,
nyugodtan hívj fel a
20/249-7326-os
telefonszámon,
és keresünk egy alkalmas időpontot a nehézségeid feloldására.

A személyes konzultáció részleteiről itt olvashatsz!

(Ha nem veszem fel a telefonom, az csak annyit jelent, hogy éppen dolgozom. Amint alkalmas lesz, vissza foglak hívni!)

 

Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • A te utadon te lépdelsz:

    Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

    Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

    Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.