Érzelmek elengedése

Ha az érzéseid és alapvető kényszereidtől szabad szeretnél lenni, érdemes elengedni mindazokat a belső állapotokat, ami időről időre nehézzé teszi az életedet.

Az éppen megélt érzéseket épp úgy, mint a múltban átélt érzések áradatát. Mindaz, ami bennünk jelent meg, s azok is, amit mások révén tapasztaltunk meg.

Érdemes minden alapvető érzés és működésmódot és annak emlékeit is elengedni, lépésről lépésre, hogy ténylegesen szabadak lehessünk az érzések következményeitől.

Ehhez készülőben van 9 hanganyag, mely az érzelmi állapotok elengedését mutatja be:

Akadályozó érzelmek elengedése

A fáradt, kimerült és befele forduló állapot elengedése.
Ez talán a legnagyobb kihívása a magyar társadalomnak. Az egész életünk tele van olyan helyzetekkel és tapasztalatokkal, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk semmit tenni sem magunkért, sem másokért.

Ha tényleg tenni akarsz a magad s mások jobb életminőségéért, a fáradt, kimerült és befele forduló állapot összes tapasztalatát érdemes elengedned.

(Várható megjelenés 2020 november)

A fáradt, kimerült és befele forduló állapot elengedése.
Ez talán a legnagyobb kihívása a magyar társadalomnak. Az egész életünk tele van olyan helyzetekkel és tapasztalatokkal, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk semmit tenni sem magunkért, sem másokért.

Ha tényleg tenni akarsz a magad s mások jobb életminőségéért, a fáradt, kimerült és befele forduló állapot összes tapasztalatát érdemes elengedned.

(Várható megjelenés 2020 november)

A szorongás és az önbizalomhiány elengedése
A szorongás és az önbizalomhiány a harmadik olyan tényező az életünkben, mely keresztbe tehet az életünk jobbá tételében. Mert egyszerűen megállít minket a cselekvésben.

A félelem, illetve  jelenlétében megjelenő szorongás és az önbizalomhiány hatására mindig lesz egy látszólagos ok, ami miatt az életünk átformálása gellert kap. S melynek következtében az életünk megmerevedik s élettelenné válik.

(Hamarosan)

Az irigység és a féltékenység elengedése
Alapvető tulajdonságunk, hogy a saját életünket összehasonlítjuk másokéval. Aminek következtében gyakran felfedezhetjük azt, mi az, ami hiányzik a mi életünkből.

Megfogalmazódik bennünk az az igény, hogy mit szeretnénk elérnie. De van az a helyzet, amikor ennél tovább nem jutunk érdemben, mert a vágyakozás és a hatására megjelenő irigység és féltékenység elviszi az erőnket és a fókuszunkat.

(Előkészületben)

A romboló (ártó) érzések elengedése

Van két olyan érzés, mely sok keserűség forrása, s hosszabb távon nem csak a környezetünknek hanem magunknak is ártunk vele. Ettől sem mentes senki, de zömmel csak azok kezdenek el foglalkozni ezek elengedésével, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy mélyebben is magukba nézzenek.

A belső feszültségek és a harag elengedése
Az érzelmi sérüléseink egyik legfőbb kísérője, a megélt vagy megtapasztalt harag s feszültség. A legtöbb ellenállásunk és harcunk mögött is a legtöbb esetben harc és küzdelem van, mely az örömteli élet egyik kerékkötője.

A büszkeség és a rátartiság elengedése
Ez az a pont, ami sok kapcsolatot megakaszt. Amikor valaki azt érezteti velünk, hogy ő jobb, szebb, ügyesebb és rátermettebb, mint mi.

Mások által közvetett büszkeség révén sokakban beindul vagy a harc, vagy a akadályozó érzelmek áradata, melynek gyakori kísérő jelensége a sértett önérzet és büszkeség

A örömteli, felszabadító érzések megélése

Az életünk nagyszerű tulajdonsága, ha elengedjük a szenvedést, akkor képesek vagyunk megélni a bátor, befogadó és békés állapotokat. Ahhoz, hogy ez ténylegesen megjelenhessen az életünkben, készíteni fogok készíteni 3 olyan hanganyagot, mely ezen állapotok megéléseinek akadályait segít elengedni.

Ezekben az anyagokban arra is ki fogok térni, hogy az ezen állapotokhoz való ragaszkodás melyen károkat okozhat, s hogy ezen görcsöléseket hogyan lehet elengedni.

Mivel ezek szervesen összetartoznak, egymást segítő módon jelennek meg, ezért ezen érzelmi állapotok megélését segítő hanganyagaimat csak egyben, s csak időnként teszem hozzáférhetővé. Elsősorban azoknak, akik az akadályozó és a romboló érzések elengedésével már dolgoznak.

A bátor és tevékeny állapot megélése
Az önfeledt és szabad cselekvés egy akkora ajándék, mely az igazi szabadság megélésének alapja. Sokkal többet jelent, mint azt sokan gondolják. Nem csupán a félelem ellenére végrehajtott cselekedetek öröme, hanem az élet ünnepe.

Aki képes bátran tevékenykedni, s őszintén akár adni is abból, ami az övé, sokkal többet tud teremteni, mint márki más.

Befogadás és elfogadás megélése
Aki képes a belső ellenállásait elengedni, az szinte bármit elérhet az életében. Valódi ajándékává válhat a környezetének, s olyan mértékben képes akár másokat is inspirálni, mely csak nagyon kevesek sajátja.

S ez nem egy művi dolog lesz, hanem egy olyan működésmód, mely túl lesz mindenféle agyaláson és mesterséges manipuláción.

A kiegyensúlyozottság megélése
Mindenki boldog szeretne lenni, s el akarja kerülni a szenvedést. S amikor képesek vagyunk a kibillentség állapotát meghaladni, akkor minden más spontán a helyére kerül az életünkben.

Ennek az állapotnak csak kevesen ismerik a titkát. Mert csak kevesen képesek elkötelezni magukat azért, hogy minden akadályt elengedjenek, mely ennek megéléséhez szükséges.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

  • A te utadon te lépdelsz:

    Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

    Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

    Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.