Érzelmek elengedése

Ha az érzéseid és alapvető kényszereidtől szabad szeretnél lenni, érdemes elengedni mindazokat a belső állapotokat, ami időről időre nehézzé teszi az életedet.

Az éppen megélt érzéseket épp úgy, mint a múltban átélt érzések áradatát. Mindaz, ami bennünk jelent meg, s azok is, amit mások révén tapasztaltunk meg.

Érdemes minden alapvető érzés és működésmódot és annak emlékeit is elengedni, lépésről lépésre, hogy ténylegesen szabadak lehessünk az érzések következményeitől.

Ehhez készülőben van 9 hanganyag, mely az érzelmi állapotok elengedését mutatja be:

Akadályozó érzelmek elengedése

A fáradt, kimerült és befele forduló állapot elengedése.
Ez talán a legnagyobb kihívása a magyar társadalomnak. Az egész életünk tele van olyan helyzetekkel és tapasztalatokkal, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk semmit tenni sem magunkért, sem másokért.

Ha tényleg tenni akarsz a magad s mások jobb életminőségéért, a fáradt, kimerült és befele forduló állapot összes tapasztalatát érdemes elengedned.

(Várható megjelenés 2020 november)

A fáradt, kimerült és befele forduló állapot elengedése.
Ez talán a legnagyobb kihívása a magyar társadalomnak. Az egész életünk tele van olyan helyzetekkel és tapasztalatokkal, amikor azt érezzük, hogy nem tudunk semmit tenni sem magunkért, sem másokért.

Ha tényleg tenni akarsz a magad s mások jobb életminőségéért, a fáradt, kimerült és befele forduló állapot összes tapasztalatát érdemes elengedned.

(Várható megjelenés 2020 november)

A szorongás és az önbizalomhiány elengedése
A szorongás és az önbizalomhiány a harmadik olyan tényező az életünkben, mely keresztbe tehet az életünk jobbá tételében. Mert egyszerűen megállít minket a cselekvésben.

A félelem, illetve  jelenlétében megjelenő szorongás és az önbizalomhiány hatására mindig lesz egy látszólagos ok, ami miatt az életünk átformálása gellert kap. S melynek következtében az életünk megmerevedik s élettelenné válik.

(Hamarosan)

Az irigység és a féltékenység elengedése
Alapvető tulajdonságunk, hogy a saját életünket összehasonlítjuk másokéval. Aminek következtében gyakran felfedezhetjük azt, mi az, ami hiányzik a mi életünkből.

Megfogalmazódik bennünk az az igény, hogy mit szeretnénk elérnie. De van az a helyzet, amikor ennél tovább nem jutunk érdemben, mert a vágyakozás és a hatására megjelenő irigység és féltékenység elviszi az erőnket és a fókuszunkat.

(Előkészületben)

A romboló (ártó) érzések elengedése

Van két olyan érzés, mely sok keserűség forrása, s hosszabb távon nem csak a környezetünknek hanem magunknak is ártunk vele. Ettől sem mentes senki, de zömmel csak azok kezdenek el foglalkozni ezek elengedésével, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy mélyebben is magukba nézzenek.

A belső feszültségek és a harag elengedése
Az érzelmi sérüléseink egyik legfőbb kísérője, a megélt vagy megtapasztalt harag s feszültség. A legtöbb ellenállásunk és harcunk mögött is a legtöbb esetben harc és küzdelem van, mely az örömteli élet egyik kerékkötője.

A büszkeség és a rátartiság elengedése
Ez az a pont, ami sok kapcsolatot megakaszt. Amikor valaki azt érezteti velünk, hogy ő jobb, szebb, ügyesebb és rátermettebb, mint mi.

Mások által közvetett büszkeség révén sokakban beindul vagy a harc, vagy a akadályozó érzelmek áradata, melynek gyakori kísérő jelensége a sértett önérzet és büszkeség

A örömteli, felszabadító érzések megélése

Az életünk nagyszerű tulajdonsága, ha elengedjük a szenvedést, akkor képesek vagyunk megélni a bátor, befogadó és békés állapotokat. Ahhoz, hogy ez ténylegesen megjelenhessen az életünkben, készíteni fogok készíteni 3 olyan hanganyagot, mely ezen állapotok megéléseinek akadályait segít elengedni.

Ezekben az anyagokban arra is ki fogok térni, hogy az ezen állapotokhoz való ragaszkodás melyen károkat okozhat, s hogy ezen görcsöléseket hogyan lehet elengedni.

Mivel ezek szervesen összetartoznak, egymást segítő módon jelennek meg, ezért ezen érzelmi állapotok megélését segítő hanganyagaimat csak egyben, s csak időnként teszem hozzáférhetővé. Elsősorban azoknak, akik az akadályozó és a romboló érzések elengedésével már dolgoznak.

A bátor és tevékeny állapot megélése
Az önfeledt és szabad cselekvés egy akkora ajándék, mely az igazi szabadság megélésének alapja. Sokkal többet jelent, mint azt sokan gondolják. Nem csupán a félelem ellenére végrehajtott cselekedetek öröme, hanem az élet ünnepe.

Aki képes bátran tevékenykedni, s őszintén akár adni is abból, ami az övé, sokkal többet tud teremteni, mint márki más.

Befogadás és elfogadás megélése
Aki képes a belső ellenállásait elengedni, az szinte bármit elérhet az életében. Valódi ajándékává válhat a környezetének, s olyan mértékben képes akár másokat is inspirálni, mely csak nagyon kevesek sajátja.

S ez nem egy művi dolog lesz, hanem egy olyan működésmód, mely túl lesz mindenféle agyaláson és mesterséges manipuláción.

A kiegyensúlyozottság megélése
Mindenki boldog szeretne lenni, s el akarja kerülni a szenvedést. S amikor képesek vagyunk a kibillentség állapotát meghaladni, akkor minden más spontán a helyére kerül az életünkben.

Ennek az állapotnak csak kevesen ismerik a titkát. Mert csak kevesen képesek elkötelezni magukat azért, hogy minden akadályt elengedjenek, mely ennek megéléséhez szükséges.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.