Karmikus kötelékek feloldása?

A karma ok és okozatot jelent. Csak úgy hátat fordítani a korábbi cselekedeteinknek és annak következményeinknek jó gondolat, de én ezzel óvatosan bánnék.

Egyrészt, mert a karma sokkal szövevényesebb és összetettebb annál, hogy azt minden részletében át tudnánk látni. Másrészt azért, mert egy balul elsült próbálkozás olyan belső átalakulást indíthat el, amit magunkban lekezelni nem mindig magától értetődő. Volt szerencsém ilyen helyzetekhez, s senkinek sem kívánom.

Amikor a kapcsolódásainkat is szemügyre vesszük az életünkben, akkor ezen alapelvek ugyan így jelen vannak. Amikor az életünk szereplőit kizárnánk az életünkből, akkor valami olyasmit teszünk, mely a létünk alapjait érinti.

Az életünk során rengeteg mindenkitől tanulunk, s alapvetően meghatározzák azt, akik vagyunk, ahogyan az életünket éljük. Ezeket csak úgy megtagadni nem jó gondolat. Természetesen jó a velük való kapcsolatot megtisztítani, de az éberséget nem jó felülírni.

Mester – tanítvány közötti energetikai kötések elengedése

Nagy Szilvia Théta healing oldalán korábban ráakadtam egy egyszerűnek látszó gyakorlatra, mely az energetikai és karmikus kapcsolatok feloldásához ad némi támpontot. Pár egyszerű lépés, amit kimondunk, s minden megy, mint a karikacsapás (a nagybetű használata az eredeti helyről származik):

 1. Minden Karmikus Fogadalomnak VÉGE, BETELJESEDETT.
 2. Minden RITUÁLÉ, BEAVATÁS (Emberhez, Istenihez, Anya Földhöz, stb.), ami nem szolgál, a Fényben FELOLDÓDVA A Fénybe távozott.
 3. Minden Fél megtanulta a Leckét, kifizette a tartozását, minden adósság lerendezésre KERÜLT.
 4. Minden karma, ok-okozat, hatás- ellenhatás BETELJESEDETT.
 5. Lehetséges és biztonságos SZABADNAK LENNI, SZABADON VÁLASZTANI ÉS DÖNTENI, TISZTELNI A SAJÁT ÉS MÁSOK SZABAD AKARATÁT.
 6. Lehetséges és biztonságos a FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET TERÉN KERESZTÜL KAPCSOLÓDNI EMBERTÁRSAINKHOZ (Lélektársakhoz, Lélek Családtagokhoz, stb.), az ANYAFÖLDHÖZ ÉS A MINDENSÉG TEREMTŐJÉHEZ.
 7. MINDEN Nyereség az Energetikai Kötésekből MÁR MEGÉRKEZETT és minden olyan Energia, ami már nem szolgálja Legjobb Úton-Módon az Életeteket, ELENGEDÉSRE KERÜLT.
 8. Minden LÉLEKTÖREDÉK, LÉLEKDARABKÁK A TEREMTŐ SZERETETÉBEN MEGTISZTULVA, FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETTEL ÁTITATVA VISSZAÉRKEZTEK Hozzátok.
Középkori ördögábrázolás

Minden hat ránk, s ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni…

Ami már nem szolgál engem

Amikor bőszen kijelentjük valamiről, hogy már nem szolgál minket, azzal kialakítjuk a szembehelyezkedés állapotát. Ami ugyebár a harag egy formája. Van egy helyzet, melyet igazából nem értünk, s ezért nem is tudjuk feloldani, s ezért inkább erővel próbáljuk megoldani a helyzetet.

Fontos!

Ez az írás csak a felszint mutatja be, az átalakítás útját nem.

Ahhoz, hogy a teljes képet lásd, tudnod kell azt is, hogyan tudod átformálni mindazt, ami az életedben van.

Amit a nehézségeket okozó érzések és gondolatok elengedése révén az egyik legegyszerűbb megtenni.

Amikor a zavaró körülményeket ki akarjuk takarítani egy pillanat alatt, akkor semmi mást nem teszünk, mint a bántó hatású történeteket, annak minden következményével együtt, eltesszük későbbre. Ahelyett, hogy feloldanánk és megfizetnénk az ezen történethez kapcsolódó adósságunk, elnyomjuk ezeket, melyek idővel más módon vissza fognak köszönni.

Minden Karmikus Fogadalomnak VÉGE, BETELJESEDETT.

A karmikus működés semmi mást nem jelent, mint cselekedetet és annak visszahatásait. Aki cselekszik, az többnyire az érzések és gondolatok hatására tesz dolgokat, s minden ilyen cselekvés visszahatásokat eredményez. S pontosan ez igaz a fogadalmakra is.

Kapcsolódó írásom:  A minőségi munka megtalálása

Aki valamit megfogad, az tudatosan korlátozza a cselekvési lehetőségeit. Azért, hogy valami olyat nyerjen el általa, amit anélkül nem, vagy sokkal nehezebben érhetünk el.

Ahhoz, hogy ne legyek alkoholista, aki rendszeresen elveszti a tudatosságát, vagy annak egy részét, megfogadhatom azt, hogy nem iszom, vagy csak mértékkel iszom. Ennek hatására nem fogok bűzleni az alkoholtól, s a cselekedeteimet nem fogja az meghatározni, hogy ma sikerült-e alkoholt fogyasztanom, vagy sem.

Másrészt egy fogadalom szerintem nem tud beteljesedni. Használhatom, ha számomra az hasznos, vagy elengedhetem megtörhetem, visszaadhatom, felmondhatom, ha már úgy érzem, nekem arra nincs szükségem, s már nem szolgál engem…

A karma feloldás tudatossága és felelőssége

A békés harcos három alapelve kapcsán láttuk, hogy nem értjük a világot és annak teljes összefüggésrendszerét. Erre utaltam már a bevezetőben is. Csak annak egy picit szeletét érzékeljük, s mindent, ami itt és most kapcsolódik hozzá.

Minden RITUÁLÉ, BEAVATÁS (Emberhez, Istenihez, Anya Földhöz, stb.), ami nem szolgál, a Fényben FELOLDÓDVA A Fénybe távozott.

Ez nekem egy nagyon veszélyes játéknak tűnik, mint amikor a kisgyerek felelőtlenül a tűzzel játszik. Én tuti nem szeretném megszakítani a kapcsolatokat azon nagyszerű tanítókkal, akiket az élet mellém sodort.

Mindenkitől kaptam vagy tanultam valamit. Néha abból, amit mondott, néha abból, ahogyan mondta vagy mutatta. Nem kell minden tanítónkkal mindenben egyet érteni, de akit megtagadunk az életünkben, annak a hiánya érződni fog.

A Földdel való kapcsolatunk megszakadását még jobban erőltetni pedig hatalmas hiba, melynek az eredményeit mindenki pontosan láthatja. Felborult éghajlat, kihalás szélére került állat és növényfajok, környezetszennyezés, a jégtakarók elolvadása, földönfutóvá lett part menti emberek milliói…

Dan és Szókratész a Békés harcos útja c. filmben

Csak az számít, amit teszel!

A theta healing alapvető módszere

Minden Fél megtanulta a Leckét, kifizette a tartozását, minden adósság lerendezésre KERÜLT.

Ez a megközelítés nagyon jellemző Vianna Stibal Théta Healing rendszerére.

Elmegy az isteni fénybe, kimondja amit szeretne, majd jön egy nagyon egyszerű mágikus mondat, s csiribi-csiribá minden olyanná alakul, mely szerinte megfelelő.

Köszönöm! Megtörtént! Megtörtént! Megtörtént!

Ezt szerényebben érdemes megtenni, nem ajtóstól rontva a házba. Teret engedve annak, hogy a világ a maga rendjében formálódhasson át (a fenti kijelentést egy kívánsággá fogalmaztam át, hogy érthető legyen, én miben látom a változás irányát):

Minden fél legyen képes megtanulni az összes olyan Leckét, ami ezen kapcsolódáshoz kötődik.

Fizesse ki mindenki a kapcsolathoz fűződő adósságát is, úgy, ahogy az mindenkinek a legjobb.

Ha őszintén magunkba nézünk, sok esetben nem értjük, ki miért van az életünkben, s mi miért történik az életünkben. Sokszor utólag kiderül, de ez sem mindig van így. S pont ezért, aki csak simán kierőszakol dolgokat a világtól, annak idővel meg is kell fizetni az árát.

Másrészt nem vagyunk istenek, nem nem mondhatjuk meg senkinek, mit tegyen és mit ne. Még akkor sem, ha elképzeljük, hogy átmegyünk két kocsonyás-zselés rétegen. (Bocsánat, ha ez most itt nem érthető. Aki ismeri a théta healing rendszerét, az pontosan tudja mire gondolok)

Kapcsolódó írásom:  A sikeres meditáció jelei

S azt mondani, hogy megszabadulhatunk a földi kötöttségek és a karma törvényének hatása alól 2 perc alatt, az finoman szólva is necces. Hiszen hiába végezzük el a fenti gyakorlatot, a gravitáció törvénye ugyan úgy hatni fog ránk, ami bizony a földi létezéshez fog bennünket kötni.

Újra fogalmazott Théta oldás/gyógyítás

Érdemes a többi mondatot is átfogalmazni, mert maga a cél és a megközelítési mód nem érdektelen.

Lehetséges és biztonságos SZABADNAK LENNI, SZABADON VÁLASZTANI ÉS DÖNTENI, TISZTELNI A SAJÁT ÉS MÁSOK SZABAD AKARATÁT.

A névtelen alkoholisták imája ugyan erre irányul, némi alázattal fűszerezve:

Kérek erőt, hogy meg tudjam változtatni mindazt, ami rajtam múlik!

Kérek erőt, hogy elviseljem azt, ami nem rajtam múlik!

S kérek bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni az életemben a megváltoztatandó és elviselendő dolgokat!

Nekem ez a fajta megközelítés sokkal reálisabb, mert benne van annak megértése és elismerése, hogy én ugyan bármit választhatok, ami csak jelen van, s ennek révén alakíthatom a világot, de a szükséges lépéseket nem léphetem át.

dr. Hew Len

dr, Hew Len, a Ho’oponopono modern változatának elindítója az őszinteség, az alázat és a szerénység útját járta.

Kapcsolataink helyreállítása

A feltétel nélkül szeretet sokak számára csak egy vágyálom, mert annyi teher van az életében, hogy azzal egyszerűen nem megy.

Lehetséges és biztonságos a FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET TERÉN KERESZTÜL KAPCSOLÓDNI EMBERTÁRSAINKHOZ (Lélektársakhoz, Lélek Családtagokhoz, stb.), az ANYAFÖLDHÖZ ÉS A MINDENSÉG TEREMTŐJÉHEZ.

Kezdjük inkább el rendezni a kapcsolatunkat a világgal, a korábbiak szellemében. Ehhez a Ho’oponopo egyik oldási metódusának módosított formáját javaslom, amiben mindent belefoglalhatunk.

Isteni teremtő, a létesülés királya…

A családomban, a rokonaim (őseim) megsértettek vagy ellenálltak annak, ami spontán megnyilvánult volna.

Ezért a családom, az összes felmenőim gondolatban, szóban és cselekedetben bocsánatot kér.

Mostanáig elkövetett ártó tetteinket s a hibáinkat mind megvalljuk, megbánjuk, s megfogadjuk, hogy a továbbiakban ezen hibákat elkerüljük, s gyakoroljuk a érdemteli cselekedeteket….

Add, hogy ezzel megtisztítsuk, kitisztítsuk, eleresszük és elvágjuk az összes negatív kapcsolatot az emlékektől, blokkoktól, energiáktól és rezgésektől.

Ezek révén minden múltbeli emlék, blokk, energia és rezgés tiszta fénnyé alakuljon át, visszatérve az őseredeti egységbe…

A kínaiak szemében a cseresznyefa-virágzás nyugodt békéje fejezi ki a boldogság és a harmónia állapotát…

A múlt hatásainak lezárása

Az élet egy folyamat, mely folyamatosan változik, egyes tényezők átalakulnak, míg másokat jobb lezárni. Ez természetes és hasznos. De nem mindegy, ezt hogyan tesszük meg. A mások iránti tisztelettel, vagy önző módon, csupán a magunk megszabadulására gondolva.

MINDEN Nyereség az Energetikai Kötésekből MÁR MEGÉRKEZETT és minden olyan Energia, ami már nem szolgálja Legjobb Úton-Módon az Életeteket, ELENGEDÉSRE KERÜLT.

Átfogalmazva, némileg teret engedve a változások kialakulásának:

Minden olyan kapcsolódás, melynek az okai elmúltak, azok záruljanak le.

Minden ártó hatás oka szűnjön meg, kifizetve a hozzá kapcsolódó karmikus adósságunkat.

Minden olyan ártó hatás, mely korábbi cselekedetek révén hozzánk elér, forduljon vissza.

Az ártás okai, s a korábbi cselekedetek visszahatásai olvadjanak fel a térben.

A lélek gyógyítása

Minden LÉLEKTÖREDÉK, LÉLEKDARABKÁK A TEREMTŐ SZERETETÉBEN MEGTISZTULVA, FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETTEL ÁTITATVA VISSZAÉRKEZTEK Hozzátok.

a lélekdarabkák visszaszerzése egy igen hasznos történet, ténylegesen tudja javítani az ember érzelmi és mentális állapotát:

Minden lélektöredék, mely korábban elvált tőlünk, térjen vissza hozzánk.

S mi is adjuk vissza mindazon lélekdarabokat, melyek az idők folyamán nálunk ragadtak.

Mert hát ugye a teljességünknek nem csak az a korlátja, ami hiányzik belőlünk, hanem az is, ami bennünk és nálunk van, de igazából nem a miénk, csak nálunk maradt.

Kapcsolódó írásom:  Fizikai elengedés

Saját tapasztalatom

Ezernyi olyan hatás van az életünkben, aminek a jelenléte nem igényel ilyen nagy ívű dolgokat. Egyszerűen csak a pillanatnyi állapotunk megfigyelése révén ráláthatunk azon működési módjainkra, melyek a mindennapok során befolyásolják az életünket.

Többnyire csak azzal, ha képesek vagyunk azon hatásokat csökkenteni az életünkben, melyek megnehezítik az életünket, képesek lehetünk arra, hogy minőségileg jobbá váljon az életünk.

Ehhez például a Ho’oponopono megközelítése is elegendő lehet, ha ténylegesen képesek vagyunk másokat tisztelni, s kifejezni feléjük a nagyrabecsülésünket, elmondva a tisztítás 4 alapmondatát:

Sajnálom!

Kérlek bocsáss meg!

Szeretlek!

Köszönöm!

A tapasztalatom az, hogy ezt nagyon nehéz megtenni minden alap nélkül.

Ezernyi érzés és gondolat révén olyan szinten letiltjuk magunkban a valódi nagyrabecsülés képességét, hogy szinte már teljesen kihaló félben van a mindennapjainkban.

Én is már csak akkor tudtam ezt igazán megtapasztalni, átélni, amikor az elengedés módszere által ezernyi magamra vett érzelmi és mentális reakciót elengedtem.

Ezért is fordultam a gondolatok és érzések tudatos elengedése felé, mert jók voltak ugyan azok a módszerek, amiket tanultam és használtam korábban, de egy ponton mindig elakadtam. A valódi áttörést csak az adta meg, amikor képes voltam megérteni és használni a Sedona módszer elengedés technikáját.

 

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.