Elengedés technikái

Az alábbi videóban arról lesz szó, mit tudunk kezdeni a nehézséget okozó lelki állapotainkkal.

Amikor rájövünk arra, hogy a nehézségeink legfőbb forrása egy rakat érzés és gondolat, automatikusan megjelenik az igény, hogy ezektől megszabaduljunk.

A gond az, hogy a mindennapokban használt módszereink, amivel az életünket jobbá szeretnénk tenni, többnyire az érzéseink és gondolataink megváltoztatásában csődöt mondanak.

Gyakorold az elengedést!

Ne felejtsd el, akkor tudod kivenni ebből a tanfolyamból a legtöbbet, ha megcsinálod a házi feladatokat is!

Vedd elő a listát, s a meghatározott érzéseket és működésmódokat a három alapvető kérdéssel kezd el elengedni:

 1. Milyen érzés van most benned?
 2. Tudatosítanád ezt az érzést?
 3. El tudod engedni?
 4. Ténylegesen elengeded-e?
 5. Mikor szeretnéd elengedni?

A valódi változások megtapasztalásához ezen kérdéseket gyakran többször is fel kell tenned ahhoz, hogy egy érzést ténylegesen is elengedhess.

Itt is az lenne az ideális, hogy csak akkor lépj tovább, ha a felírt érzéseket teljesen elengedted. De tisztában vagyok avval, hogy ez nem mindig egyszerű.

Főleg akkor, ha egy érzéscsomag (több érzés egyszerre) beragad egy témánál. Vagy egy családtól átvett érzéssel kerülsz szembe, melyek elengedéséhez nem árt némi tapasztalat. Esetleg egy-két trükk (cseles kérdés), esetleg külső (szakértő) segítség.

Ha elakadtál, ne röstelj kérdezni A jobb élet választása nevű telegramcsoportomban.

Majd ha van már némi megtapasztalásod az elengedésről, akkor lépj tovább a következő lépésre. Abban megmutatom azt, miként lehet az érzések elengedését lerövidíteni.

Ellenállásain és görcsöléseink —>

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.