10+10 alkalmas elengedés program

Amikor megismerkedünk az elengedés művészetével, sokszor nem is igazán tudjuk felmérni, mi mindent lehet megváltoztatni az életünkben. Pedig az elengedés módszerének van egy olyan célja, ami szerintem mindenki számára vonzó és értékes lehet:

Az elengedés célja annak az állapotát elérni:

 1. Hogy azt tegyük, amit szeretnénk!
 2. Olyanok legyünk, amilyenek szeretnénk lenni!
 3. S mindazzal rendelkezzünk, amit csak szeretnénk!

Ez túl van a külső világ csalfa ábrándjainak kergetésén, s képes elvezetni minket oda, mely az életünket ténylegesen élvezetessé és örömtelivé varázsolhatja.

Az elengedés hatásának igazi megtapasztalásához összeállítottam egy 10+10 hetes programot azok számára, akiknek a mindennapok kihívásai nem okoznak nehézséget, s szeretnének egy lépéssel előrébb jutni az elengedés és megengedés állapotának megtapasztalásához.

Szisztematikusan végigmegyünk a módszer legfőbb elemein, s azon pontok révén, amivel kapcsolatban még kihívásaid vannak, egy csomó elengedést fogunk végezni. Alkalmanként akár 30-40 is, csupán egy-másfél órába.

Nem lesznek hosszas magyarázatok, sem elméletek tömkelege, csupán józan paraszti ésszel felfogható praktikus ismeret. S minden fontos elemét az elengedésnek előre elkészített és kinyomtatott munkalapokon a kezedbe fogom adni.

Az elengedés program első 10 hetének programja*

Az első 10 héten a belső akadályaink elengedésén van a legnagyobb hangsúly, ezért az elengedések témáját az fogja meghatározni, amivel éppen küzdesz.

Azért, hogy ez a munka igazán hatékony lehessen, minden alkalmat néhány alapvető elengedéssel szoktam kezdeni, mely olyan, mint énekkari próbán a szolmizálás, vagy sportolás előtt a bemelegítés.

Majd ezek után következik az a rész, amikor az aktuális nehézségeddel fogunk foglalkozni. Pontosabban minden olyat elengedni, mely az adott történethez kapcsolódik.

Nem fogjuk igazából sem az okokat, sem a következményeket boncolgatni, csupán elengedjük mindazt, ami miatt szarul érzed magad (bocs!). S minden mást békén hagyunk.

A második fontos eleme az első 10 hétnek, hogy az alábbi eszközöket megismertessem veled:

 1. Az elengedés alapjai, az elengedés tényleges megtapasztalása
 2. Az elengedés akadályainak tudatosítása és elengedése
 3. Érzelmek tudatosítása és elengedése
 4. Az alapvető ellenállás elengedése (azzal szemben, ami kell, ami muszáj, ami kötelező)
 5. A siker és a kudarc megélése
 6. Alapvető igényeink, hiányérzetünk, akarásaink és görcsöléseink elengedése
 7. Kapcsolataink megtisztítása
 8. Holisztikus elengedés: a nehézséget okozó életterületekhez való viszonyunk megtisztítása
 9. Teremtő folyamat, a céljaink akadályainak elengedése
 10. A 12 elengedés, mely a szabadságunk megalapozhatja

Ez a 10 téma illetve eszköz egymásra épül, nem érdemes kiragadni belőle egyet-kettőt, mert így alkot egy igazán hatékony egységet. Ezek használata révén, durván fél év alatt a belső világunkat meg tudjuk érdemben tisztítani  a nehézségeinek gyökereitől.

Minden témakörhöz fogok adni kidolgozott elengedési mintákat, s alkalomról alkalomra ezek használata, a velük való gyakorlás lesz a házi feladat.

Az első 10 hét harmadik fókusza a belső munka akadályainak elengedése.

A belső munka nem egy könnyed játék. Ezernyi buktatója és csapdahelyzete van. S ami még ennél is nehezebb, hogy ténylegesen rálássunk arra, mit is csinálunk az életünkkel.

Sok olyan helyzet és történés van az életünkben, amiket legszívesebben letagadnánk, elrejtenénk. Pedig a valódi siker a zűrös történeteinkkel való szembesülés révén érhető csak el.

Természetesen az sem kizárt, hogy valamelyik témakőrnél elakadunk, mert annyi minden feljön, amivel érdemes dolgozni. S ezen helyzeteknek mindig szoktam teret engedni, ha sikerül ennek révén egy rakás belső terhet elengedni.

Ilyen esetben azt szoktam javasolni, hogy néhány extra alkalommal toldjuk meg a 10 hetes program időtartamát. Ennek az az oka, hogy nem érdemes összecsapni az egyes témakörök megismerését, mindegyik megtanulása és begyakorlása igényel egy-egy alkalmat (mely 1-másfél órás szokott lenni).

Továbblépés és házi feladatok az első 10 hét után

Amíg a tudattalan hatások tömkelege irányítja az életünket, addig képtelenség megteremteni azt az életet, ami igazán működőképes lehet számunkra.

Ahhoz, hogy ezen hatásokat ténylegesen ki tudjuk takarítani, érdemes a 10 hét letelte után is aktívan munkálkodni mindannak a megváltoztatásán, ami nem működik az életünkben.

Ugyan a 10 hét során rengeteg felismeréssel és meglátással igyekszem előmozdítani a változást mindenki életében, de évtizedek alatt kialakult s jól begyakorolt mentális és érzelmi automatizmusokat elengedni hosszabb időbe is beletelik.

Ezért az első 10 hét anyagából érdemes az alábbi feladatlapokkal sokat dolgozni:

 • A második feladatlap elsősorban a pszichológiai akadályaink felfedezésében tud hatalmas segítséget nyújtani.
 • Az harmadik feladatlap, illetve a hozzá kapcsolódó érzelmek táblázata addig igazán fontos, míg az érzéseink áradata folyamatosan nehézségek forrásává válik az életünkben.
 • A negyedik feladatlap a mindennapi feladataink elvégzését fogja nagyban megkönnyíteni.
 • A hatodik feladatlap az alapvető hajtóerőink megszelídítésében lesz igazán hasznunkra, mely a második 10 hetes program alapja.
 • A nyolcadik feladatlap segít elengedni a dualista látásmódunkat.
 • A tizedik feladatlap pedig az önismereti munkának egy kiváló támasza.

Ezen feladatlapok napi szintű használata képes megadni azt a szabadságot nekünk, hogy ne a múltunk következményeivel dolgozzunk, ne múltunk emlékei határozzák meg az életünket.

S képesek legyünk azokat a választásokat meghozni, melyek a nekünk ténylegesen működőképes életet teremthetik meg.

Az elengedés középhaladó szintje

Amikor valaki ténylegesen elköteleződik afelé, hogy elengedi mindazt, amit az életében akadályként jelentkezik, tucatnyi olyan feladattal kerülhet szembe, amire korábban nem is gondolt:

 • A változás, az eredmény és az elengedés erőltetésének elengedése;
 • Félelem és aggódás elengedése;
 • A nem tudom… érzésének elengedése;
 • Meggyőződések elengedése;
 • A görcsöléseink tucatnyi összetevőjének elengedése;
 • Saját igazunk erőltetésének elengedése;
 • A változással szembeni ellenállás elengedése;
 • A sürgetettség érzetének elengedése;
 • A múlt kínzó emlékeinek elengedése;
 • Bűntudat és a szégyenérzet elengedése;
 • Az önbizalomhiány és a kisebbrendűségi érzés elengedése;
 • A stressz elengedése;
 • A fájdalmak elengedése;
 • A mások hibáztatásának elengedése;
 • A betegségeket okozó érzések elengedése;
 • A kényszeres cselekvések elengedése…
 • A szeretet és az elfogadás akadályainak elengedése

Ezek azok az alapvető történetek egyébként, ami miatt az első 10 hét hosszabbá tud válni.

Tehát ha egy történettel elakadsz, mindig lesz arra mód és lehetőség, hogy egyéni segítséget kapj a továbblépéshez. S ennek révén nem leszel magadra hagyva a 10 hetes program után sem.

Az második 10 hét tanmenete

Amikor a belső világunkat sikerült érdemben elrendeznünk, elengedve egy rakás olyan tényezőt, mely korábban gúzsba kötötte az életünket, elkezdhetjük felépíteni azt az életet, ami ténylegesen minket támogat.

Az első lépés mindig annak felmérése, meddig jutottál el a belső világod feltérképezésében. Ez egy megelőző konzultációt jelent a második 10 hetes program elkezdése előtt. Aminek két eltérő kimenete lehet:

 • Vagy azt kapod válaszul, hogy mivel kell még dolgoznod a házi feladatok közül, illetve a középhaladó feladatok közül.
 • Vagy annak az időpontnak a megbeszélése, mikor kezdődhet a második 10 hetes program.

Ez kicsit úgy tűnhet, mintha egy vizsga lenne, de igazából azt a célt szolgálja, hogy ne kezdj el és nem fizess ki egy olyan tanfolyamot, amiből nem tudod kivenni még a maximumot.

Mert ez a tanfolyammal fel fogod tudni építeni azt az életet, ha az alapokkal már tényleg készen vagy.

A második 10 hét elsődleges fókuszai:

 1. A hiány állapotának elengedése
 2. A belső gazdagság akadályainak elengedése
 3. Célok haladó megfogalmazása, és az akadályozó hatások elengedése
 4. Célok megvalósításának akadályai és azok elengedése
 5. Döntés és mérlegelés megtisztítása
 6. Egészség és jólét akadályainak elengedés
 7. A testünk és a fizikai valóságunk elfogadása
 8. Az egyéni nézőpontunk elengedése

A feladatok zöme ráépül az első 10 hét anyagára. Érinteni fogjuk a pénzügyek, az egészség és a kapcsolatok témakörét is, s lesz két olyan alkalom is, mely kifejezetten az egyéni igényekhez fogunk igazodni (s a fenti sorrend sem feltétlen kötött).

A második 10 hetes programban pont ezért nem igazán fogunk új módszereket megtanulni, hanem a korábban megtanult és begyakorolt technikákat alkalmazzuk egy tartalmas élet megteremtéséhez.

Ez alól a fenti lista utolsó pontja kivétel, ami az elengedés módszerének egy különleges aspektusát jeleni. S melynek megtapasztalásához szükséges a korábbi elengedések lelkiismeretes elvégzése.

S nem mellékesen az így megszerzett tudást egy életen át használhatod!

A 10 hetes elengedés program ára

A 10 hetes elengedés program 10 darab 1-1,5 órás konzultációból áll, mely

 • Magában foglalja az elengedés módszerének a megtanulását,
 • Rengeteg egyedi meglátást és felismerést a saját életeddel kapcsolatban, és
 • Egy személyre szabott mentorálást is.

Mindezt egy igen kedvező áron.

Egy személyes konzultációm ára 10 ezer forint, ami azt jelenti, hogy 10 alkalom ára tízszer ennyi, Százezer forint.

Amennyiben kifizeted előre a 10 alkalmat, akkor kapsz hozzá bónuszban 2 extra alkalmat.

Tehát nem 10, hanem 12 héten keresztül kapod meg a személyre szabott mentorálást, annak minden egyéb hozadékával együtt. S ezen 12 hét alatt személyre szabottan kapsz házi feladatokat, melyek a fenti leírásokon kívül egyénre szabott, egyedi feladatokat is tartalmazhat.

Jelentkezés a 10 hetes elengedés programra


Megjegyzés

*Mentális és érzelmi zavarokkal küzdő, a mindennapok nehézségeitől szenvedő emberek, a hatályos magyar törvényeknek megfelelően, a 10+10 hetes elengedés programban nem vehetnek részt. Számokra az állapotuktól függően vagy az elengedés konzultációt vagy pszichológus, pszichiáter felkeresését tudom javasolni.

 


Ki mondja mindezt?

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

 • Az önismeret és az elengedés útján te lépdelsz!

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Az oldalon szereplő írások saját élethelyzetre való alkalmazása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.