Az élet s a világ tudatos formálása

Az élet átformálása egyetlen egy tényezőn múlik, van-e elegendő számú ember, aki túllép az emberi megszokásokon és tudatosan elkezdi átformálni az életét.

Minden változás egy emberből indul ki, s amíg egyből kettő, kettőből négy ember lesz, az nem igazán feltűnő és jelentős hatású. Amikor már akár ötszáz vagy ezer ember elkezd hatni a környezetére, azáltal hogy saját maga egy tudatos belső átalakuláson megy keresztül, olyan hatás indítható el, melyet már nem lehet nem észrevenni.

Az élet változásra érett

Az életünk valójában mindig is érett volt és mindig is érett marad a változásra.  Már a 90-es évektől kezdődően, de 2012-től még inkább fölerősödött egy olyan információs trend, hogy most sokkal erőteljesebbek a változás lehetőségei, mint korábban voltak.

Valójában a változások lehetősége mindig is jelen volt. Igazodott mindig ahhoz a közeghez és ahhoz a korhoz, ami éppen jelen volt. A mostani társadalmunkat alapvetően a „most azonnal” szemlélete hatja át, és ezen információs trend is erről szól. A fogyasztói társadalom legalapvetőbb paradigmájáról.

Ha bárki olyat próbál eladni, amely nem ennek a trendnek felel meg, annak komoly döntéseket kell hoznia.

 • Le kell mondani valószínűleg rengeteg pénzről, mert nem lesz annyira csábító az ajánlata
 • néhányan talán rossz hírét is keltik, mert milyen ódivatú szemlélet az, hogy valamiért időt és energiát kell áldozni.
 • Jó néhány ember időközben feladja, akivel elkezd dolgozni, vagy
 • megcsömörlik a hozott társadalmi tendenciái miatt, hogy nincs gyorsan eredmény.

Pedig mindenkinek ugyanazon a folyamaton kell végigmennie, hogy az életében megtapasztalható eredmény valódi lehessen. Lehet, hogy már nem emlékszünk egyes lépéseinknek a hosszára. De mindig fontos tudatosítani magunkban, hogy az a rész, ami nekünk könnyű volt, az a másiknak lehet nehéz és amivel mi küzdünk már jó ideje, az a másik ember számára lesz könnyű.

Kapcsolódó írásom:  Bizonytalanság és aggódás meghaladása

Mivel nem vagyunk egyformák a kihívásaink is különbözőek. Azok a megközelítések és módszerek, amik nekünk működtek, azok másoknak lehet hogy hasznavehetetlenek. Nincsen univerzális módszer, nincs univerzális megoldás, sem mindenkihez passzoló tanítás.

Fontos!

Ez az írás csak a felszint mutatja be, az átalakítás útját nem.

Ahhoz, hogy a teljes képet lásd, tudnod kell azt is, hogyan tudod átformálni mindazt, ami az életedben van.

Amit a nehézségeket okozó érzések és gondolatok elengedése révén az egyik legegyszerűbb megtenni.

Az élet megváltoztatásának zsákutcája

 1. Az Istenhívő vallások gyakran azt hirdetik magukról, hogy az ő világképük, az ő Istenük, az ő szemléletük mindenki számára gyógyír lehet a problémájára. Ez egy Istenhívő vallástól teljesen normális és elfogadható megközelítés.
 2. De vannak más megközelítési módok is, amik isten létével semmit nem foglalkoznak. Ami egy másik megközelítési módot jelent, másik értékrendet, mely ugyanúgy lehet életképes, boldogító és tökéletes.

Természetesen ez egy Istenhívő számára a második megközelítés maga az Istentagadás, és aki ilyet leír, az elkárhozik. De ezt a megközelítést és megértést meghagyhatjuk számukra.

S nem mellékesen tisztelettel és szeretettel megkérjük őket arra, hogy a mi életről szóló megértésünket hagyják meg nekünk. Mivel az ő megértésükhöz nekünk nincs közünk, az nem a mienk.

Ha a békés egymás mellett élésre vonatkozó kérésünk nem értik meg,  az ilyen térítő embereket tudatosan kizárhatjuk az életünkből.

Semmi értelme olyan fajta kérdésekkel éveket elszöszmötölni, hogy

 • Isten, Allah, Krisna vagy bármely más Isteni lény létezik-e vagy sem?
 • Befolyásolja-e az életünk egy Isten vagy sem?
 • Stb.

Az ilyen kérdések önfeledt boncolgatása csak egy meddő intellektuális kaland. Semmi köze a valódi belső fejlődésen alapuló változáshoz. S többnyire nem visz közelebb az élet megváltozásához.


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.