Minőségi átalakulás (megújulás)

A harmóniateremtés eddigi folyamata semmi másról nem szólt, mint hogy a gyerekkorunkból hozott adottságainkat hogyan formáltuk tudatosan vagy kevésbé tudatosan.

A valódi átalakulás célja túllép a személyiségünk és gyerekkorunk emlékeinek korlátain, mivel a legbelsőnkből táplálkozó folyamat. Független attól, hogy kik vagyunk valójában, mert az már tudatunk mélyebb rétegeire hat.

Azáltal hogy elengedjük a mindennapok csatározásaiban való részvételt, az érzelmeinkre adott önkéntelen válaszokat, illetve a félelmeink és kötődéseink által meghatározott rögzüléseket, képesek vagyunk felszínre hozni a legmélyebben elásott démonainkat is.

Valódi átalakulás egy teszt

A valódi átalakulás legfontosabb pontja, hogy elengedjük a legalapvetőbb tendenciáinkat.

Ezen a ponton már nem az a kérdés, hogy mit kezdünk a szokásainkkal, az érzéseinkkel vagy az aggodalmainkkal. A mindennapok szintje kerül górcső alá, hogy mennyire vagyunk képesek a világgal összhangban élni.

Hogy mennyire vagyunk képesek függetleníteni magunkat azon hatásoktól – legyenek azok akár kellemesek, akár kellemetlenek–, melyek időről időre mindenki életében megjelennek (s tipikusan hatalmas felfordulást okoznak).

Annak vizsgája, mennyire vagyunk urai a világunkban felbukkanó helyzetekre adott reakciónkra. Ez nem egyszerű fegyelmezettség-próba, hanem annak tesztje, mennyire tudjuk harmóniába hozni az életünket és környezetünket a világ természetes, élő állapotával.

Fontos!

Ez az írás csak a felszint mutatja be, az átalakítás útját nem.

Ahhoz, hogy a teljes képet lásd, tudnod kell azt is, hogyan tudod átformálni mindazt, ami az életedben van.

Amit a nehézségeket okozó érzések és gondolatok elengedése révén az egyik legegyszerűbb megtenni.

A valódi megújulás látszik

Akik tényleg a belső úton járnak és nem foglalkoznak azzal, hogy ez elért eredményeikből énképet illetve egot gyártsanak, azokat előbb-utóbb a környezetük el kezdi figyelni, mert a megújulás jele látszanak.

Szokták mondani, hogy jó bornak nem kell cégér: megértéssel és tapasztalattal rendelkező emberekre figyelnek. Ezért egy jó tanítónak nem kell reklám, vagy legalábbis minimális.

Szoktam látni Indiából jövő nagy mestereket, akiknek hatalmas sportcsarnokot bérelnek, hatalmas nagy reklámhadjárattal megtöltik a csarnokot és tartanak egy vagy több előadást, aminek révén rengeteg érdeklődőhöz tudnak elérni.

Láttam más indiai mestereket, akinek sokkal kisebb termet béreltek ki, alkalmazkodva a helyi közösségük méretéhez, és egy 100-150 fős teremben olyan tanítást adott, melyekhez érdemben lehetett kapcsolódni, mert nem volt meg a tanító és a közönség között a távolság.

Kapcsolódó írásom:  Érzelmeink és érzéseink újfajta megélése

Ki-ki döntse el, neki melyik a hasznosabb.

A belső változás igazából egy titok. Nem tudjuk azt, hogy igazából kit mi indít el az átalakulás útján. Nem tudjuk, kire mi hat úgy, hogy elforduljon a mindennapok zűrzavarától és megújítsa az életét.

 • Lehet, hogy valakinek egy hatalmas előadás az, ami benne hatalmas érzéseket vált ki;
 • Másokat inkább egy kisebb rendezvény az vagy egy személyes konzultáció indít el;
 • s van, akiket egy könyv inspirál, vagy egy TV interjú.

  meditáló kislány

  Sok gyerek olyasmit él át, amiről a felnőttek csak álmodoznak. Aztán a nevelés és a kudarcok hegyei mindezt leblokkolják.

A valódi átalakulás megélése

Mindazok, akik túl akarnak lépni a hétköznapjaik keretein, és a valódi átalakulás ösvényére szeretnének lépni, azok számára nagyon gyorsan veszélyesé válhat az élet, mert minden átalakulhat körülöttük, melyben:

 • A tapasztalatainak intenzitása jelentősen megnőhet;
 • A korábban jól működő kapaszkodóink és védelmi mechanizmusaink hasznavehetetlenné válnak;
 • A korábbiaktól eltérő kihívásokkal fogunk többnyire szembenézni, főleg olyanokkal, melyekkel egész életünkben nem tudunk szembe nézni.

A valódi átalakulásra csak azok állnak készen, akik az érzelmi és személyiségükből adódó védelmi blokkjaikkal már tudnak mit kezdeni. Van elegendő tapasztalatuk a világ támogató áramlásáról, hogy egy kritikus helyzetben se veszítsék el a tartásukat és jelenlétüket.

dr. Máris szomszéd ajtót nyit

Merev s fájdalmaktól terhes tudattal nem lehet az átalakulás folyamatán végig menni.

Rengeteg tudást titokban tartanak

Nagyon sok technikát és módszert a mai napig tudatosan titokban tartanak. Ugyan magas szintű beavatásokat is megadnak tibeti lámák, de a hozzájuk tartozó belső gyakorlatokról szinte szó se esik. Az átlagos emberek gyakran még a beavatásokhoz tartozó gyakorlatot se adják oda, elkerülendő a komolyabb galibákat.

A valódi fejlődés szintje nagyon nem játék. Egyedül azon végigmenni elegendő tudás, tapasztalat és megértés nélkül időnként akár életveszélyes is lehet (egy 200-as pulzus öt órán keresztül minden csak nem megnyugtató).

Ezért azt javaslom, ne akarjon senki könyvből, egy internetes oldal alapján vagy oktatófilmekből egzotikus gyakorlatokat megtanulni. Hatalmas baklövéseket, akár életre szóló sérüléseket is szerezhet az ember, amivel nem tud mit kezdeni, és a fejlődésben is megakadhatunk ezek révén.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.