A mágia 5+1 alapelve

Sokan félnek a mágia hatásaitól, mert nem ismerik a működésének alapelveit. Ennek egyik oka, hogy az elmúlt századokban a mágia ki lett kiáltva a gonosz és rossz eszközének. Főleg azért, mert akik értették a mágia alapelveit (például az egyházi vezetők), többnyire nem az emberek támogatására használták. Hanem uralomra, mások befolyásolására.

Épp itt az ideje, hogy a mágia, illetve annak tudása kikerüljön lidércfényes félhomályból. S elfoglalja a gondolkodásunkban és az életünkben az őt megillető helyet, hogy újra élettelivé váljon az életünk.

Ahhoz, hogy értsük a mágia működését, érdemes az alapvető törvényszerűségeit ismerni. Mert akkor nem lesz félelmet keltő, és a siker mágiája is testközelbe érkezhet. Mert kilép abból a félelmet keltő hatásából, amit sokan a mágiának tulajdonítanak.

A mágia 0. pontja:

Minden olyan cselekedet, mely nem közvetlen a fizikai világra irányul, az a mágia eszköztárába tartozik bele. Függetlenül attól, hogy az adott cselekvést ki teszi, s az is, hogy milyen inditatásból.

A mágia eszköztere lehet mozdulat, gondolati kép, szó, ábra, vagy (többé-kevésbé) tudatosan felidézett érzés. De a mágia ereje a választott eszköztől kevésé függ.

A mágia 1. törvénye: 

A mágikus cselekedet a megfogalmazójára minden esetben hat. Elbűvölheti, határozottabbá teheti, álomvilágba ringathatja, vagy totálisan félre is vezetheti. Nem kell feltétlen a nevén nevezni egy tevékenységet ahhoz, hogy csináljuk. Attól még működik.

A szerelmes is a mágiát alkalmazza, amikor a szerelmére gondol, felidézi a képét, a bőrének az érintését, a szavainak a hanglejtését, a házát, a dekoltázsát, hogy mást ne is említsünk. A szerelem, a boldogság az életünk része, s koránt sem az ördög műve. Aki fél mások hatásától, az fél élni, s fél szeretni. Mely a mágiának való kiszolgáltatottság melegágya…

Ahhoz, hogy tudatosan alakítsd az életed:

Napi inspiráció az önismeret
és az önfejlesztés útján

https://Érzelmiszabadság.hu

A mágia 2. törvénye: 

Mások mágikus tevékenysége csak akkor hat rám, ha azt beengedem.

Azért tud rám hatni mások szeretete, támogatása és öröme, mert megnyílok felé. Hiába vagyok őrülten szerelmes egy nőbe, ha nem nyílik meg felém (magyarul magasról tesz rám), abból nem lesz kapcsolódás, örömteli együttlét, és boldogságban megélt partnerkapcsolat.

Ezért hatott az középkorban az ördög szimbóluma is, mert az ártó erőktől való félelem az embereket fogékonnyá (nyitottá) tette az ártásra.

Itt van  a fekete mágia lényege: Félelmet kelteni, mely az ártás és az irányítás csatornáját megnyitja.

A mágia 3. törvénye: 

A nem tudatos mágia használat is hatást fejt ki, csak az ereje kisebb.

Kapcsolódó írásom:  A melankolikus személyiség

Gondoljunk a kisgyerekekre, aki meglát egy autót egy hason korú gyerek jelenlétében, s elkiáltja magát, hogy STOPPP!!!!.

Ez a rövid szó, s esetleg hozzá kapcsolódó kézmozdulat, elementáris erővel elszabadítja két óvodás gyerek között a versengés ördögét. A versengését, mely az én jobb akarok lenni késztetésén alapul.

Többnyire a felnőtteket hidegen hagyja ez a könnyed játék, nagy ritkán zavarja, de a két kisgyerek véresen komolyan veszi. Mert a „mágikus” civakodás hatása alá kerülnek.

ökölbe szorított kéz az asztalon.

Az ökölbe szorított kéz hat ránk. Mert ismerjük azon helyzeteket, amikor nekünk is ökölbe szorul a kezünk…

A mágia 4. törvénye:

A mágia a  változó világra vonatkozik, ezért annak hatása is mulandó. S pont ezért minden mágikus hatás

 • átalakítható;
 • idővel az ereje gyengül;
 • megtörhető;
 • felülírható

Ez természetesen nem azt jelenti, ha egy mágikus tevékenységről nem tudunk, az nem is hathat ránk, de lehetséges az, hogy képes lehetünk a nemtudásunk révén spontán felülírni a múlt egyes lenyomatait, melynek a forrása mágikus is lehetett.

Szinte alig emlékszünk a gyerekkori kudarcainkra, a félelmeink és a szorongásaink forrására. Ennek ellenére sokunknak az életét a gyerekkori kudarcok emlékei ugyan úgy megkeserítik, mint akkor.

A mágia 5. (erő) törvénye: 

A másokra kivetített rituálék ereje a önszuggeszciótól, az elvárástól és a beleérző képességtől függ. Minden más csak „hókusz-pókusz”, mely a lényegről eltereli a figyelmet.

A rituálék, a kellékek, a szavak, a speciális (és természetesen titkos) instrukciók semmi mást nem szolgálnak, mint a szuggessziót, a siker érzetét növeljék. S persze minden olyan embert, aki ezen a területen nem rendelkezik elegendő információval, nyitottá tegyen a félelmei által.

A mágia hatásának egyszerű képe

A mágia semmi másról nem szól, mint keresi azt, aki ahhoz képes kapcsolódni. Mindenkinek az életében vannak olyan fogódzók, érzékeny pontok, amik révén az emberek irányíthatók. Ezek főleg a szexualitás és az egészség területéhez kapcsolódik.

Ezért is van annyi rémesebbnél rémesebb történet boszorkányokról és varázslókról, akik szexualitást is felhasználják a szertartásiakhoz, sokáig élnek, s minden történésnek és ismeretnek a tudói.

Kapcsolódó írásom:  A szinergia elérésének 7 összetevője

Keltve még több félelmet és kapcsolódási pontot azok számára, akikre a mágia hatását ki szeretnénk fejteni.

Ezért ezt a területet sok ember elkerüli („nem is akar róla tudni”), ahelyett, hogy megértené az alapvető működését. Tudatosítanánk magunkban mindazokat a hatásokat, amelyek befolyásolják a döntéseink a meghozatalát.

A tudatlanság néha boldogít, de azt ne felejtsük el, hogy amit nem tudunk, az még létezik, s adott helyzetben be is nyomul az életünkbe.

hullámzó tenger felhős éggel

A szél sem látható szabad szemmel, hatása mégis érződik, látszik. A bőrünkön érzett fuvallat, a felhők mozgása és a tenger hullámzása kétséget nem hagy arról, hogy létezik és hat az életünre.

A siker mágiája

A képek használata nem idegen a modern embertől sem. Üssünk fel bármilyen sikerrel kapcsolatos könyvet. Amit abban leírnak, az tudatos ön-szuggesszió, melynek három fő hatáserősítő ereje van:

 • a szuggesszió erősségétől,
 • az elvárástól és
 • a beleérző képességtől

Csak nem mágikus köröket, boszorkány ötszöget, vagy cigány kártya lapjait használjuk az életünk szebbé tételéhez, hanem Ferrarikat és BMW-ket, hatalmas jachtokat, kastélyokat, aranytömböket és ezer más dolgot.

Életem egy szakaszában, az egyetem után magam is műveltem ezt az üzleti szemléletű mágiát. Emlékszem, egy 28 négyzetméteres garzont terveztem meg egy IKEA-katalógus minimalista képei segítségével, s álmaim kocsija is ehhez igazodott.

Majd amikor azt mondták, hogy ez nem jó, terveztem egy 300 négyzetméteres hegyi házat. De igazából egyik sem hajtott igazán olyan erőfeszítésekre, ami legalább egy szerény bevételt okozott volna, mert ehhez a világhoz akkor semmi közöm sem volt.

étkező belső tere

A lakásunk nem attól lesz otthon, hogy bútorokkal telepakoljuk. Hanem attól az érzéstől, amit bele költöztetünk...

A kereskedelmi mágia szemfényvesztése

A modern ember legnagyobb kihívása az, hogy mindent készen kap. Még az álmait is. Erről szól az összes reklám, az utazási és divatmagazin, az összes termékbemutató és az összes társas összejövetel és buli is.

Kapcsolódó írásom:  A bűntudat lélektana

Az igazán kellemetlen pont, hogy a kereskedelmi marketing azzal operál, hogy félelmet kelt másokban, mint a középkori egyház. Ami ugyan olyan fekete mágia, mint minden más.

HA EZT NEM VESZED MEG, AKKOR:

 • LEMARADSZ,
 • KEVESEBB LESZEL,
 • MÁSOK LEGYŐZHETNEK,
 • LÉPÉSHÁTRÁNYBA KERÜLSZ
 • NEM LESZEL BOLDOG

s a többi (szerintem mindenki ki tudja egészíteni a sort 🙁 ).

A sikeres emberek mágiája

Az összes „sikeres ember” egy dolgot tud. Van egy víziója („egy mágikus képe”), s minden döntését úgy hozza meg, hogy az a kép megvalósuljon, azt szolgálja. S minden mást egyszerűen figyelmen kívül hagy (kizár, mint egy mágikus védőkör a külső hatásokat).

A legtöbb ember nem tudja a sikeres emberek titkát, ezért kondenzcsíkként követik a bálványukat, hátha rájönnek a titkára. Ekkor látszik meg az emberen igazán, hogy a majmoktól származunk. Szinte mindent az utánzás révén tanulunk el.

gyümülcsök egy piacon

A bőség és a jólét a lehetőségekről szól. S nem a korlátlan fogyasztásról, az esztelen költekezésről.

A boldogságot és a sikert nem tudjuk leutánozni

Van, amit nem tudunk utánzással elsajátítani. A boldogság és a siker nem tanulható el utánzással. Ezért nem hatnak hosszabb távon a készen kapott álmok, a tömegpszichózis és a motivációs előadások sem.  A boldogság megélése és a siker mindig egyedi út, mert mindenkinek magának kell megtalálnia azt, ami számára az öröm, a boldogság és a siker igazi forrása.

Egy dolgot vakon, bárkinek ki merek jelenteni: A valódi boldogságot a divat és az aktuális trendek követése sosem hozhat. Csak múló, tiszavirág életű örömöket. Nem kell őket minden áron megvetni, azok is hozzá tehetnek az életünkhöz, de nem szabad őket túlértékelni.

A boldogság forrása 3: a tudatos választás ->


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.