Anyagi jólét megteremtése

Az anyagi jólét lényege, hogy van elegendő pénzünk a megélhetésre (rezsire, kajára, ruházkodásra és pihenésre is jut), s a hó végén még marad annyi, hogy anyagi tartalékot hozzunk létre. A személyes példámon keresztül megmutatom, milyen buktatói lehetnek ennek.

Cél: 500 ezer forint havi bevétel

Nekem ennyi az a pénz, ami elegendő ahhoz, hogy  mindenre jusson, s még maradjon is rendesen hó végén. Valakinek ez a pénz sokaknak hathat, másnak meg kevésnek. De a legfontosabb az, hogy a saját állapotunkhoz képest jól éljünk. 

Nekem 500 ezer forint havonta az az összeg, ami szükséges egy bőséges megélhetéshez. Ebből még persze kifizetem a munkám elvégzésének a költségeit, az adót, s minden egyebet, ami ezzel jár.

Út a földbe sülyesztve

Az életünk iránya alapvetően meghatároz minket. Ha változtatni akarunk, akkor többnyire az életünk kereteit is le kell rombolnunk.

Nem akarom szépíteni, nem egy egyszerű történt. Alapból 750 millió történet fűződik hozzá, s ok százt milliárd kapcsolódás van közöttük. Ez elsőnek soknak tűnhet, de ha belegondolunk, nem is is olyan sok.

Minden pillanatban 17 eltérő dolog lehet jelen a tudatunkban, s egy másodperc legalább 60 különböző pillanat lehetséges. Ez másodpercenként közel 1000 történés. Ezt felszorozva a 16 órányi aktív ébren léttel, 58 millió megjelenő tudati benyomást jelent, mely hat az életünkre, formálja azt.

Sokszor ezen pillanatok összemosódnak, néha viszont folyamatos változásban van a belső állapotunk. S az életünkben ezernyi ilyen nap van, s ezek egy része a megélhetésünket is befolyásolja.

Lássuk önmagunkat

Az első lépés, hogy a fenti célt elérhessem, hogy a képességeim legjavát mozgósítani tudjam a cél elérése érdekében. Nem elég ímmel-ámmal hozzáállni a változtatásnak, bele kell tenni apait-anyait.

Fontos!

Ez az írás csak a felszint mutatja be, az átalakítás útját nem.

Ahhoz, hogy a teljes képet lásd, tudnod kell azt is, hogyan tudod átformálni mindazt, ami az életedben van.

Mert csupán az önismeret nem adja meg azt a szabadságot, amit megélhetnél a mindennapokban.

Az átalakulás útja --->

A következő, ehhez kapcsolódó feladat, hogy a tevékenységeimbe rendszerezettséget vigyek. Ezen nincs mit szépíteni, amikor ezt az oldást csináltam, bő másfél hónapig nem osztottam meg semmit az oldalon, pedig rengeteg mindent csináltam, ami ezernyi ember életét érintette.

Kapcsolódó írásom:  A szinergia elérésének 7 összetevője

Ennek a két tényezőnek a hatására ez egész történet mozgásba lendült, de az anyagiak kapcsán maradt még bennem egy adag görcs, aminek az oldási folyamat a következő célja lesz.

A bennem érő változás elkezdte átalakítani belsőmben a múlt emlékeit is. Már “csak” 578 millió történet maradt, 57 Mrd kapcsolódással, mely a normális anyagi helyzet megélésétől elválasztott. A nehezítő történetek számának csökkenése nekem mindig azt jelzi, hogy a történetnek a háttere is kezd feloldódni, s nem csak egy álomvilágot építünk a hatalmas szarkupac tetejére

Az egzisztenciális görcsölés elengedése

Nagyon sokan félnek a jövőtől, a megélhetés nehézségeitől, mely minden változásnak a legfőbb kerékkötője. Az a lelki egyensúlyteremtés 5. fázisa.

Megnézve közelebbről volt egy tendenciám, hogy az anyagi dolgokon görcsöljek, s ez minden lehetséges változásnak a kerékkötőjévé vált. Az okozta a bajt, hogy túlságosan ráfeszültem magára a problémára. Üdv a klubban, ha te neked is van ilyen érzeted időnként…

Az anyagiakon való görcsölésen annak megértése és felismerése segített át, hogy nem vagyok egyedül ezzel. S a megoldás is úgy jöhet el, ha megnyílok mások felé. Mert ők adhatják meg a változáshoz szükséges inspirációt..

Ennek az oldásnak az alapötlete is egy beszélgetés révén merült fel. Egy “ártatlan”, “felesleges” és időt rabló facebook poszt olvasgatása közben, amit egy nagyon jó barátom írt…

dominókat megállító kéz

Állítsd meg a hatást, mely az egész életedet romba dönti!

Egzisztenciális jólét forrása

A görcsölés elengedése, illetve annak felismerése, hogy nem csak én vagyok ebben a cipőben, tudat alatt elindította a görcsölés elengedését. S az érzelmi munkát is lehetővé tette. Mely talán az egyik legnagyobb áldást hozhatja el az életünkre.

Amikor megértjük s megérezzük, hogy nem a tökéletesség a cél, tökéletes gondolatokkal s tökéletes belső érzésekkel, hanem annak a képességnek a megléte, hogy képesek legyünk a helyén kezelni a megjelenő állapotainkat, akkor kinyílik a világ előttünk. Ezt sokszor megtapasztaltam már más téren, s most a pénzügyek terén is megtapasztalhatom végre.

Kapcsolódó írásom:  Blokkoldás és egyensúlyra törekvés

A következő lépés annak elérése, hogy tudatosan jelen tudjuk lenni az életben, hogy amikkor csak lehet, akkor ténylegesen tudjunk tenni azért, hogy a jólétet biztosíthassuk magunknak.

Ehhez persze a bátorságomat fejleszteni kell, hogy megélhessem azt a életörömet, mely elkezdi a pénzt valójában vonzani.

A kritikus ponton túllendülni

Minden egyes lépés a lelki-egyensúly folyamatában önmagában is mérföldkő. Egy olyan kihívás, aminek a teljesítéséhez az összes korábban megszerzett tudás szükséges.

De ezek közül is az egyik legnehezebb feladat az aggódás és a bizonytalanság fékező erején túllépni.

Aki azt hiszi, hogy akkor fog érdemben túllépni a nehézségein, ha megszerzi a magabiztosságot, az nagyon téved. Az egy nagyon magas szint, amit kiindulásként megszerezni nem lehet. Ahhoz rengeteg tudás és tapasztalat kell.

Amit tehetünk, hogy elkezdünk cselekedni, s majd a tapasztalat és az elvégzett munka meghozza a magabiztosságot és a kiállást. Másképp, a tapasztalatok szerint nem megy. Aki nem cselekszik, annak nem lesz sohasem magabiztossága sem. Aki várja, hogy tanulva, önmagát edzve elérje a kívánt érzelmi állapotot, az a lehetetlenre vár.

fiatal lány virágokkal

Hajlamosak vagyunk a gyerekkort idealizálni, holott mindannyian tudjuk, hogy a gyerekkor nem csak móka és vidámság, hanem megannyi nehézségünket maghatározó emlék forrása is.

Honnan jönnek a felismerések? (Epilógus)

Sok száz olyan pont van, aminek köszönhetően el tudunk akadni. Gondolatok, érzések, igények, és elképzelések. Ezeket mind számba venni nem is lehet, mert annyira sokfélék vagyunk.

Tudom, mert én megpróbáltam. Fél évig minden nap hozzáírtam ahhoz a listámhoz, amiben a mások més magam működésével kapcsolatos felismeréseimet gyűjtöttem és rendszereztem. 2500-nál is több olyan működésmódot és összetevőt találtam, aminek révén az életünket létrehozzuk és gátakat szabunk magunknak. 

Ezen rendszer révén ráláthattam mindarra, amit a

 • a pillanatnyi állapotunk;
 • a változásunk akadályai;
 • a képességeink hiányosságai;
 • a személyiségfejlődésünk 14 kritikus pontja;
 • a zavaró viselkedésformáink;
 • a belső minőségeink és életterületeink nehézségei; stb.
Kapcsolódó írásom:  A gazdagok sikerének kulcsa

okoztak.

Aztán egy év múlva pár kedves barátom révén lassan megértettem, hogy sokkal egyszerűbben is változást tudok elérni. Amit bárki megtapasztalhat, ha felkeres engem: tanácsot és támogatást kérve tőlem.

Jelentkezés egyéni konzultációra


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.