A gazdagság bevonzása (pénzmágnes)

A jólét és a gazdagság bevonzása sokkal inkább függ a belső állapotainktól, mint a konkrét cselekedeteinktől. Ahhoz, hogy a belső állapotaink meg tudjanak változni, összeállítottam 4 olyan meditációt, aminek révén az életünk jobbá válhat.

Ezen meditációk kapcsán viszont van egy fura kettősség. Egyrészt azt láttam egy csomó helyzetben, hogy a múló világ élvezeteit hajszolni nem túl sok örömet okoz hosszabb távon. Mert minden örömünkben benne van az elmúlás lehetőségének keserű érzete is, ami az összes kellemes tapasztalatunkat némiképp megmérgezi.

Másrészt az emberi élet úgy van összerakva, hogy alapvetően a kívánságaink és vágyaink visznek előre. S ha ezeket képesek vagyunk megfelelő módon alkalmazni, azzal lehetőségünk van egy jobb életet teremteni magunknak és másoknak.

Ezért mutatok pár egyszerű képzelet-gyakorlatot, amivel én magam is be szoktam vonzani mindazt, amit az életem részeként szeretnék megélni. Ugyan azt a fajta szerkezetet fogom használni, amit a betegségek feloldása (meggyógyítása) kapcsán is használtam.

4 pénzmágnes (az élet eltérő helyzeteire):

Munkakeresés, munkanélküliség, szegénység

A megélhetés a sokunknak napi kihívást okoz, sok a munkahelyi teher, kevésnek érezzük azt, amit kapunk a munkánkért, a pénzünk nem, csak a kiadásaink növekednek állandóan (és a napi sirámokat mindenki tudja fojtatni).

Aki a nehézségeire összpontosít, az azt növeli; aki a kudarcot keresi, az meg is találja annak módját, hogy újra átélje a kudarcot. Ez mindaddig tart, amíg abbahagyjuk a kudarcok és a nehézségek elleni értelmetlen (meddő) háborút, s végre a figyelmünk arra fordítjuk, amit valójában szeretnénk.

Ahhoz, hogy tudatosan alakítsd az életed:

Napi inspiráció az önismeret
és az önfejlesztés útján

https://Érzelmiszabadság.hu
 1. Aki csak munkát keres, valami megélhetést, az azt is fog találni, és semmi mást. Mert pont annyi haszna lesz annak, hogy bemegyünk a munkahelyünkre, hogy némi aprót adnak azért, hogy jelenlétünkkel hozzájárulunk a cég működéséhez.
  1. A név nagyon beszédes: a munka helyére általában csak elmegyünk, s ott időt töltünk. Érdemben semmi mást nem teszünk, mert a szívünk (a lelkünk) nem eladó, s annak ereje nem is támogatja az ottani tevékenységeinket. És ezt pontosan így is fogják értékelni.
 2. Ha több pénzt akarunk keresni, akkor alapvetően mást kell tennünk. Felejtsük azt a tévképzetet, hogy bejárunk a munkahelyünkre dolgozni. Ne akarjuk túlélni a munkaidőt, hanem dolgozzuk ki a munkaidőnket, és tegyünk bele annyit, amennyit csak lehet. Ne dolgozzuk ki feleslegesen a belünket, de ne is imitáljuk a munkát. Az többet vesz ki az emberből, mintha valami értelmes és hasznos dolgot csinálnánk.
  1. Ha nem becsülik meg a munkánkat, akkor pedig váltsunk. Tudom, hogy ez nem egyszerű, de aki mer és tud bátor lenni, az meg fogja magának teremteni a lehetőségeit.
  2. Képzeljük el azt, hogy azt csináljunk, amit szeretünk (mennyire a földtől elrugaszkodott?!). Élvezzük a munkánk, élvezzük annak az összes kihívását, beleértve az emberi részeit is.
 3. Érezzük át annak örömét, hogy megelégedettek vagyunk a munkánk eredményével, s azzal a pénzzel, amivel az erőfeszítéseink ténylegesen megfizetik. Van mindenre pénzünk, illetve belátható időn belül összegyűlik mindenre, amire igazán szükségünk van.
 4. Lássuk a többi embert is így. Mindannyian azt tesszük, amihez értünk és amit szeretünk, s meg is fizetnek érte rendesen. Van miből élni, s a hó végére is marad annyi, hogy teljen ruhára, pihenésre és mások támogatására.
  Lássuk az embereket, akik egymás életét teszik teljessé apró szívességekkel, cserével, gyerekruhákkal és emberi megértéssel és törődéssel.
 5. Engedjük el a fenti képeket, s velük együtt minden kételyünket és félelmünket. Érezzük át, hogy jót tenni természetes, s minden minket támogat, ha megengedjük azt.
Kapcsolódó írásom:  A személyiségünk 5 összetevője

Több eladás, több bevétel, sok pénz

A mindig többre törekvés egy olyan csapda, mai a fogyasztói társadalom egyik szörnyszülötte. Aki többet akar, s ezért többet is szerez, az előbb-utóbb még többet akar, s még többet hiányol a kasszájából. Ennek hátterében egy hiányérzet van, mert nem érezzük értékesnek magunkat, s ezt próbáljuk szinte minden áron pótolni tárgyakkal és élményekkel.

A pénz lett az Isten, és annak fő birtokosai pedig a pénz papjai. Pedig egy BMW vezetője ugyan úgy tud szenvedni a magánytól és a magára maradástól, mint az, aki pénzt kér az utcán, hogy italt vegyen, miközben a piszok és az alkohol gőzeinek aurája méterekre érződik tőle.

 1. Minden valamire való eladással foglalkozó szeminárium úgy kezdődik, hogy nem a terméket adom el először, hanem önmagamat. Aki értékesnek érzi magát, s értéket képvisel, az ugyan azért a termékért sokkal többet el tud elkérni, mint az, aki csak árulgat valamit.
  1. Magántanárként én is többet tudok elkérni, mint sokan mások, mert tudom azt, hogy amit csinálok, az sokkal többet ér, mint amit egy egyszerű korrepetitor.
  2. Sokkal többet tudok avval adni, ahogy látom a világot, s amit megosztok másokkal, mintha csak arra összpontosítanék, hogy a gyerek a háziját gond és baj nélkül megcsinálja, s ne kapjon intőt vagy egyest a házi feladat hiánya miatt.
 2. Érezzük értékesnek önmagunkat, aki értékes dolgot árul, értéket képvisel. Lássunk mindenki mást is értékesnek, mert értéket csak az tud megvenni vagy hasznosítani, akinek magának is vannak értékei.
 3. Ajándékozás és az adás az igazi útja annak, hogy a saját és mások értékét megnöveljük nagyon rövid idő alatt. Lássuk azt, ahogy mindenki érzi a saját maga értékét, s azt kifejezi mások felé. Megajándékozza avval mindazokat, akik nyitottak őrá, és azért meg is adják mindazt, ami az adott termék vagy szolgáltatás számukra megér. Olyanoknak is adnak, akit ismertek korábbról, s olyanoknak is, akiket korábban még nem ismerhettek meg.
 4. Lássuk azt, ahogy mindenki megtalálja azokat, akiknek az életéhez hozzá tehet a tudásával és képességeivel. Engedjük meg a gazdagságot mindenkinek, akit csak el tudunk képzelni, mert abból mi is részesedni fogunk óhatatlanul.
  1. Vegyünk részt ebben a forgatagban, örömmel fogadjuk el azt is, ha valakinek nincs szüksége arra, ami nekünk van. Találjuk meg mi is azokat, akiknek mi tudjuk azt adni, amire igazán szükségük van. S találjuk meg azokat is, akik nekünk tudnak  érdemi megoldást adni azokra a kérdésekre, amik éppen minket foglalkoztat.
 5. Engedjünk el a végén minden képet, s csupán azt éljük meg, hogy akkor is értékesek vagyunk, ha ezért éppen semmit nem teszünk effektíve. Elengedjünk el mindenféle megfelelési kényszert és elvárást, mert úgy is jók vagyunk, ahogy vagyunk.
modern plázabelső

Aki mindig csak venni akar, annak semmi sem értékes.

A vállalkozás fejlesztése, átalakítása

Az igazán sok pénz, a minőségi életvitel megteremtése alapvetően nem az alkalmazotti léthez kapcsolódik. Aki az állásához ragaszkodik, az igazából arra rendezi be az életét, hogy álljon. De haladni nem igazán fog. A jó állásról pont ezért írtam egy rövid esszét, mert annyira megmutatja mindazt, amit a gazdagság eléréséhez érdemes megtennünk.

 1. A kiinduló képként lássuk meg azt a vállalkozásunkban, ahogy az éppen van. Lássuk a kihívásainkat, a megoldatlan ügyeket, és mindazon információkat, amivel a cégünk jobban tud üzemelni.
 2. A következő képben lássuk azt a folyamatot, ahogy a jelen helyzet átformálódik. Fontos látni magát a folyamatot, hogy felismerhessük azokat a pontokat, ahol közvetlenül bele kell avatkozni, s azokat, amiket simán rá bízhatunk másokra.
  1. Lássuk mindazt a változást és növekedést, ami ezen folyamat hatására megjelenik a cégben. Lássuk meg azon tevékenységeket, melyek igazán jövedelmet termelnek az átalakulás után /hogy több figyelmet szentelhessünk nekik/.
 3. Lássunk sok más céget is, melyek ugyan így átalakulnak, sokkal jobb anyagi és emberi közeget kialakítva képesek és hajlandók új megrendeléseket is biztosítani a cégünknek, s melyek nem függnek az állami köldökzsinórtól és politikai széljárástól.
  1. Tudjuk azt, és képzeljük is el, hogy ez nem csak a közvetlen megrendelőinket jelenti, hanem a partnereink megrendelőit, és akár még az ő vevőiket és partnereiket is. Ma egy cég más sosincs egymaga, minden cég sok másikkal működik együtt, s kisebb-nagyobb mértékben a cégek függenek egymástól és támogatják egymást egy egészséges gazdasági működés esetén is.
 4. Lások meg azokat az embereket, akik ennek a kiterjedt kapcsolati hálózatnak a haszonélvezői. Legyünk bátran, merjünk nagyban gondolkodni. A cégünk és annak tevékenységei nem csak a partnereinknek jelen hozzájárulást az életéhez, hanem ez jó a mi családunknak, az alkalmazottaink családjainak, a partnereink és alkalmazottaik családjának.
  1. Egy magánembernek is vannak alkalmazottjai. Mindenki az, akitől ők szolgáltatást és terméket vesznek, mert ő hozzá járul a neki szolgáltatást nyújtó megélhetéséhez. Sokan nem is hiszik el, mekkora gazdasági erőt jelent egy jól működő gazdaságban a családok gazdasági döntéseinek összessége.
  2. Az igazi cél egy jó működő gazdaság megteremtése, mindenféle idióta szabályozás ellenére. Mert egy működő gazdaság, mely a külső hatásokat is képes kompenzálni, tudja a cégek stabilitását nagyban megnövelni.
 5. Majd engedjünk el minden képzetet, s éljük meg azt, hogy az életünkben, a cégünkben minden rendben van. Használjuk ki azt a három szemléletet, amit a szabadság megszerzése kapcsán már megfogalmaztam.
egy bőröndnyi pénz

A pénz csak kifejezőeszköze annak, amit értékként a világnak adunk.

Az üzleti előrelátás, új tevékenységek elindítása

A mai világban az életünk megújítása az a pont, amit a legtöbben nem képesek megoldani. A gazdagság alapvető ereje abban van, hogy újabb és újabb dolgokkal gazdagítjuk a világot. Ennek semmi köze az anyagi helyzetünkhöz. Szó szerint nulla pénzből is lehet olyat létrehozni, mely mások számára is érték, s amiért el lehet annyit kérni, amiért érdemes vele foglalkozni.

 1. Aki azt állítja, hogy semmit nem tud azért tenni, hogy az élete jobb legyen, az egyszerűen nem veszi észre azt, ami körülötte van. Tele van rengeteg lehetőséggel az életünk, s ezek felismerése és megragadása bárki számára megadhatja mindazt, amire vágyik.
  1. Sok évvel ezelőtt egy természetgyógyász barátom, aki nagyon értett a növényekhez, azt mondta, hogy egy település határában járva, vagy csak a kerteket megnézve pontosan meg tudja mondani, mik a környék leggyakoribb betegségei, mert a körülöttünk növő gyomok (valójában gyógynövények) pont arra valók, amik épp az adott környéken élők számára a legnagyobb segítséget nyújthatják.
  2. Ugyan így, minden ott van az életünkben, ami azt jobbá teheti, csak észre kell őket venni. S ez a mi felelősségünk.
 2. Kezdésként megint abból érdemes kiindulni, amit a környezetünkben tapasztalunk. Nézzük meg a piacunk vagy tevékenységi körünk azon vakfoltjait, amivel nem foglalkozik senki.
  1. Mindenki hatalmas marketing tanfolyamot akar csinálni, az elitnek, a nagyvállalati szegmensnek, miközben a kkv-k támogatásával kevés cég foglalkozik.
  2. Mindenki a nagy láncoknak akar beszállítani, ahelyett, hogy a kisebb boltokat céloznák meg a kistermelők.
  3. Mindenki egy hatalmas anyagi ugrás alapjait akarja megteremteni, ehelyett, hogy tíz százalékkal akarnánk többet keresni, s azt adott időközönként megismételni.
  4. Mindenki a nagyokkal akar versenyre kelni, ahelyett, hogy a saját helyzetéből hozná ki a maximumot.
 3. Kezdjük el megteremteni annak alapját, hogy az anyagi helyzetünk 10 százalékkal javul. Lássunk a régi és a rengeteg új vevőnket, akiknek ugyan így növekszik az anyagi jólléte. Képzeljünk el olyan új tevékenységet, s a velük foglalkozó új alkalmazottakat, akik az új tevékenységgel érdemben foglalkoznak.
  1. Engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy felveszünk új alkalmazottakat, akikkel foglalkozni kell, akiknek ki kell fizetni a bérét és a járulékait, mert ők képesek a kifizetett pénz ötszörösét is megtermelni.
  2. Elképzelhetjük azt is, hogy most kevésbé eredményes alkalmazottaink képesek fejlődni, vagy olyan munkát találnak, amiben jobban tudnak teljesíteni, hogy mi is alkalmasabb ember után nézhetünk.
 4. Éljük át annak a prosperitásnak az örömét, ami a növekvő bevételeink révén átéltünk. Ez az öröm a sok évnyi kételkedés után újabb erővel és lelkesedéssel tölt el bennünket, s amely lehetővé teszi a mennyiségi ugrás után a minőségi növekedést is.
  1. Idővel képesek leszünk egységnyi idő alatt több értéket termelni, s a termékeink versenyelőnye úgy tud növekedni, hogy még az egységnyi befektetett pénzünk után megtermelődő nyereségünk is nő.
 5. Az ötös pont mindig arról szokott szólni, hogy engedjük el a korábbi képeket, s lazuljunk el annak az érzetében, hogy minden rendben van.
  1. Itten most csavarok a feladaton egyet. Ezen a ponton viszont ide kívánkozik annak érzete, hogy az embereink tudják azt, mi a feladatuk, s képesek a munkájukat úgy is elvégezni, hogy óránként a körmükre néznénk. s ez akkora szabadságot nyújt számunkra, hogy olyan ötletek megvalósítására is jut időnk, amit már évek óta halogatunk.
  2. Egy Amerikában élt barátom mesélte, hogy míg ő New Yorkban dolgozott, addig neki volt egy cége Dallasban, ahol összesen heti egy napot volt jelen fizikailag. Megértette az alkalmazottaival, hogy az ő érdekük is a munka elvégzése, mert anélkül nem tud fizetést adni.
  3. Nem gondolom, hogy a hazai vállalkozók ezt nem tudnák megtenni a saját alkalmazottaikkal. Én korábban sokat dolgoztam önkéntesekkel, olyanokkal is, akit tuti nem vettem volna fel alkalmazottnak, s mégis meg tudtam ezt nekik magyarázni.
kumbera

Ez a hatalmas hasú Buddha a kínaiak számára a gazdagság és az örömteli bőség szimbóluma.

Minőségi élet

Talán nem meglepő, ha a pénz kapcsán előkerül az életminőség és az életszínvonal kérdése.

Kapcsolódó írásom:  A lelki nyugalom 10 törvénye

Az életszínvonal az én szememben nem sokat ér. Az csak a pénz mennyiségéről szól. Ha van mit enni és inni, van fedél a fejünk felett, s megfelelő (tartós és tetszetős) ruhánk a hűvösebb/hidegebb időre, akkor a pénz értéke el kezd inflálódni.

Lehet, hogy nem Suzukival jársz bevásárolni, hanem Volvóval/Mercédessel/Audival, de a vacsora végterméke másnap a WC-n nagyon hasonló illatú lesz. De a lényegi különbség abban lesz, hogy mennyire fogod értékesnek érezni az életed. S annak van pár gyakorlati pontja, amit érdemes megismerni

A gazdagok sikerének kulcsa —>


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.