Kézrátételes gyógyítás

A kézrátételes gyógyítás lényegi része nem a technikáról szól. A módszer csak másodlagos szerepet tölt be, az ember, a kezelő a lényegi meghatározó pont. Amennyiben a kezelő belső világában valami rendezetlenség tapasztalható, az a munkáját is befolyásolni fogja, mely sok kellemetlenség forrása lehet.

Gyógyító kezek

A kéz érintésével történő gyógyítás története Jézus és Buddha élettörténetében jelenik meg először írásos emlékeinkben. Habár már ez ősi idők óta jelen van az életünkben.

Gondoljunk csak a kisgyerekeknek adott gyógyító puszira, mely pont ugyan ennek a történetnek egyik megnyilvánulása. Az ehhez szükséges „spirituális” tapasztalatot a kisgyerek és az anyja közötti szoros kapcsolódás teremtette meg.

Ma már sokan kutatják a kézrátételes gyógyítás mechanizmusát, sok tudományos leírása is készült róla:

 • Készítettek gyógyítók kezéről hőfényképeket is, sőt
 • komplett gyógyításokat is felvettek arra érzékeny technikákkal.

Barbara Ann Brennan Gyógyító kezek című műve ennek a technikának az alapkönyve szerte a világon. A könyvben rengeteg fotó és ábra található, mely ennek a megközelítésnek az eredménye.

A könyvben ismertetett módszer az auralátás eléggé nehezen bizonyítható képességére épít. A könyv technikáinak lényege az aurában látható mintázatok mentális kijavítgatásáról, “helyrehozásáról” szólnak, mely akár igaz is lehet, habár ezen megközelítés kapcsán érdemes óvatosnak lenni.

A bemutatott technikának alapvető feltétele, hogy az ember energetikai rendszere jó állapotban legyen. Ezért rengeteg olyan, főleg fizikai gyakorlat is szerepel a könyvben, mely az egészség és az energikus állapot megőrzését szolgálja.

Fontos!

Ez az írás csak a felszint mutatja be, az átalakítás útját nem.

Ahhoz, hogy a teljes képet lásd, tudnod kell azt is, hogyan tudod átformálni mindazt, ami az életedben van.

Amit a nehézségeket okozó érzések és gondolatok elengedése révén az egyik legegyszerűbb megtenni.

De ez a fajta megközelítés nem a belső lényünkre irányul elsősorban, hanem a fizikai lényünk külső, nem mindenki számára érzékelhető burkainak javítgatására. S nem igazán szól a belső lényünk átformálásáról

Spirituális gyógyítás alapjai

A technikailag túl hangsúlyos világunkban a megoldás és az eredmény került előtérbe. Ennek következtében a gyógyítás, illetve a gyógyulás spirituális vetületéről egyre kevesebb szó esik ma már. Nagyon sok ember nem is hallott ezekről, pedig az egész történet lényegi része ezen áll vagy bukik.

Kapcsolódó írásom:  Ellazult meditáció megtapasztalása

A spiritualitás lényegi formáinak semmilyen eszközre vagy szimbólumra nincsen szüksége. Mert nem a technikák használatában van a lényeg, hanem a megélésben, a tapasztalatban. Mely túllép az elképzelések és elvárások kusza világán.

A gyógyításokhoz használt szimbólumok és mantrák akkor kerülnek előtérbe, amikor a megvalósítást elért mesterek a megélt spirituális tapasztalatokat meg szerették volna osztani. A különböző tapasztalásokat szimbólumok és mantrák révén adták át az arra alkalmassá vált tanítványaiknak, így megőrizve, továbbadva a tudást.

A megkapott tanítást ezután a tanítvány éveken át használta, gyakorolt vele, mint ahogyan a mantrákkal szokás, hogy a megkapott átadás ténylegesen a részévé váljon.

Gyógyító jelek hagyományai

Önmagában a gyógyító jel(ek) nem hozzák el azt a tapasztalatot, amit a szimbólumokba belekódoltak. Van egy olyan része ugyanis a szimbólumok használatának, amiről nagyon keveset beszélnek.

 • Ha a reiki, a pránanadi, a najapi stb. szimbólumait csak arra használjuk, hogy „gyógyítsunk” velük, az nem fogja megadni azt a sokrétű tudást és tapasztalást, amit az ősi tanítók ezen jelekbe belekódoltak.
 • A szimbólumok használatának 9 módja van. Mindegyik ismerete és használata fontos ahhoz, hogy a szimbólumok összes aspektusa megnyilvánuljon.
 • Ezekről keveset hallani, mert a legtöbb tanár sem feltétlen hallott róla, illetve nem tudatosan gyakorolja azokat.
 • Ezen hatások felfedezésének a legjobb módja a rendszeres belső munka, a meditáció. Ehhez kiszakítani az időt az életünkből nem kevés elkötelezettséget és következetességet igényel.

A spirituális, kézrátételes gyógyítás alapja a saját belső lényünk felfedezése és megszelídítése.

Spirituális gyógyító munkája

Ezek ismeretében talán nem meglepő, hogy egy valódi spirituális gyógyító munkája sokkal többről szól, mint emberek gyógyításáról:

 • Egy gyógyító legfontosabb munkája mindig önmagával van. A napi rendszeres öngyógyítás. Mert az elmélyülés és önmagunk rendbetétele nélkül egy gyógyító ember nagyon hamar kiégne.
 • A második komoly munkája egy spirituális gyógyítónak, hogy folyamatosan támogatja és ápolja a környezetét. Egy spirituális gyógyító folyamatosan dolgozik a környezete jobbításán. Ez a belső elhívásából következik, és semmi köze az imázshoz vagy az elvárásokhoz.
Kapcsolódó írásom:  10 spirituális betegség oka (kommentár)

Az első két része a munkának gyakran nem is igazán látszik. A legtöbb spirituális ember ezen munkájáról keveset vagy szinte semmit nem beszél. Csak teszi, mint minden más hétköznapi dolgot az életében.

 • A harmadik része a gyógyító munkájának az, ami többnyire látható, érzékelhető. Amikor effektíve a hozzá fordulókkal foglalkozik. Ami nem való mindenkinek, mert rengeteg belső erőt és tapasztalatot igényel.

Éppen ezek miatt én mindenkit óva intek attól, hogy a képességeire alapozva nagyon gyorsan elkezdje az életét a spirituális tanítások terjesztésének szentelni. Kell hozzá a belső érés és a rengeteg saját tapasztalat.


Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Ki mondja mindezt?


  Matits Viktor (Maci)

  önismereti mentor,
  elengedés tanár

  A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

  Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

  Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

  Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

  sem pszichológus,
  sem pszichiáter.

  Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

  Amikor meglátjuk azt, hogy hogyan tesszük az életünket nehézzé és bonyolultá, akkor vagyunk képesek azt megváltoztatni.

  De ez nem mindenkinek lehetséges!

  Éveken át bevettem azt, hogy minden megváltoztatható, csak akarni kell. Ez szép és jó, meg sokaknak hitet ad, de a valósághoz semmi küze. Pontosabban valakinek igaz, valakinek meg nem

  Akiknél a mentális és érzelmi nehézségek átvették az irányitást, s mindenben csak a nehézséget látják, s nem képesek a mindennapok szintjén jól működni, annak mindaz, amit leírok ezen az oladon túl nagy ugrás.

  Felismerhetik, hogy amit leírok, az rájuk is igaz, de mivel nem tudnak a mélyére nézni az életüknek, csak egy okká és igazolássá válik számukra arra, miért érzik magukat rosszul, s miért kell még mindig mások támogatását igénybe venniük.

  Épp ezért akik ilyen mentális állapotban vannak, azoktól mindig azt kérem, hogy keressenek egy pszichológust vagy egy pszichiátert, mert ők azok, akik nekik tudnak segíteni.

  Belső úton járás

  Aki képes a saját életéért felelősséget vállalni, s ténylegesen változtatni szeretne az életén, annak két ajánlatom van:

  Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

  Ezen a hat felvételen több mint 200 érzelmi állapotot veszek sorra, melyekkel tudatosan dolgozva érdemben átalakulhat bárki élete.

  Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

  A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

  Egy apró és fontos figyelmeztetés!

  • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
  • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
  • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

  Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.