Kézrátételes gyógyítás

A kézrátételes gyógyítás lényegi része nem a technikáról szól. A módszer csak másodlagos szerepet tölt be, az ember, a kezelő a lényegi meghatározó pont. Amennyiben a kezelő belső világában valami rendezetlenség tapasztalható, az a munkáját is befolyásolni fogja, mely sok kellemetlenség forrása lehet.

Gyógyító kezek

A kéz érintésével történő gyógyítás története Jézus és Buddha élettörténetében jelenik meg először írásos emlékeinkben. Habár már ez ősi idők óta jelen van az életünkben.

Gondoljunk csak a kisgyerekeknek adott gyógyító puszira, mely pont ugyan ennek a történetnek egyik megnyilvánulása. Az ehhez szükséges „spirituális” tapasztalatot a kisgyerek és az anyja közötti szoros kapcsolódás teremtette meg.

Ma már sokan kutatják a kézrátételes gyógyítás mechanizmusát, sok tudományos leírása is készült róla:

 • Készítettek gyógyítók kezéről hőfényképeket is, sőt
 • komplett gyógyításokat is felvettek arra érzékeny technikákkal.

Barbara Ann Brennan Gyógyító kezek című műve ennek a technikának az alapkönyve szerte a világon. A könyvben rengeteg fotó és ábra található, mely ennek a megközelítésnek az eredménye.

A könyvben ismertetett módszer az auralátás eléggé nehezen bizonyítható képességére épít. A könyv technikáinak lényege az aurában látható mintázatok mentális kijavítgatásáról, “helyrehozásáról” szólnak, mely akár igaz is lehet, habár ezen megközelítés kapcsán érdemes óvatosnak lenni.

A bemutatott technikának alapvető feltétele, hogy az ember energetikai rendszere jó állapotban legyen. Ezért rengeteg olyan, főleg fizikai gyakorlat is szerepel a könyvben, mely az egészség és az energikus állapot megőrzését szolgálja.

De ez a fajta megközelítés nem a belső lényünkre irányul elsősorban, hanem a fizikai lényünk külső, nem mindenki számára érzékelhető burkainak javítgatására. S nem igazán szól a belső lényünk átformálásáról

Spirituális gyógyítás alapjai

A technikailag túl hangsúlyos világunkban a megoldás és az eredmény került előtérbe. Ennek következtében a gyógyítás, illetve a gyógyulás spirituális vetületéről egyre kevesebb szó esik ma már. Nagyon sok ember nem is hallott ezekről, pedig az egész történet lényegi része ezen áll vagy bukik.

A spiritualitás lényegi formáinak semmilyen eszközre vagy szimbólumra nincsen szüksége. Mert nem a technikák használatában van a lényeg, hanem a megélésben, a tapasztalatban. Mely túllép az elképzelések és elvárások kusza világán.

A gyógyításokhoz használt szimbólumok és mantrák akkor kerülnek előtérbe, amikor a megvalósítást elért mesterek a megélt spirituális tapasztalatokat meg szerették volna osztani. A különböző tapasztalásokat szimbólumok és mantrák révén adták át az arra alkalmassá vált tanítványaiknak, így megőrizve, továbbadva a tudást.

A megkapott tanítást ezután a tanítvány éveken át használta, gyakorolt vele, mint ahogyan a mantrákkal szokás, hogy a megkapott átadás ténylegesen a részévé váljon.

Ezeknek a gyakorlatoknak a legfőbb célja nem az volt, hogy misztikus vagy csodás képességekre tehessünk szert. Hanem ezek révén a saját belső elakadásainkat elkezdhetjük feloldani, elengedni.

Természetesen akinek gyógyító ereje volt, azokat tisztelték és megbecsülték, de ezt sosem a “beavatásaiknak” köszönhették, hanem annak, amit a belső útjukon elérek.

Ennek a belső akadályokat lebontó útnak az alapjait mutatom be a múlt elengedését bemutató videóimban —>

Gyógyító jelek hagyományai

Önmagában a gyógyító jel(ek) nem hozzák el azt a tapasztalatot, amit a szimbólumokba belekódoltak. Van egy olyan része ugyanis a szimbólumok használatának, amiről nagyon keveset beszélnek.

 • Ha a reiki, a pránanadi, a najapi stb. szimbólumait csak arra használjuk, hogy „gyógyítsunk” velük, az nem fogja megadni azt a sokrétű tudást és tapasztalást, amit az ősi tanítók ezen jelekbe belekódoltak.
 • A szimbólumok használatának 9 módja van. Mindegyik ismerete és használata fontos ahhoz, hogy a szimbólumok összes aspektusa megnyilvánuljon.
 • Ezekről keveset hallani, mert a legtöbb tanár sem feltétlen hallott róla, illetve nem tudatosan gyakorolja azokat.
 • Ezen hatások felfedezésének a legjobb módja a rendszeres belső munka, a meditáció. Ehhez kiszakítani az időt az életünkből nem kevés elkötelezettséget és következetességet igényel.

A spirituális, kézrátételes gyógyítás alapja a saját belső lényünk felfedezése és megszelídítése.

Spirituális gyógyító munkája

Ezek ismeretében talán nem meglepő, hogy egy valódi spirituális gyógyító munkája sokkal többről szól, mint emberek gyógyításáról:

 • Egy gyógyító legfontosabb munkája mindig önmagával van. A napi rendszeres öngyógyítás, a szimbólumokkal való munka. Mert az elmélyülés és önmaga rendbetétele nélkül egy gyógyító ember nagyon hamar kiégne.
 • A második komoly munkája egy spirituális gyógyítónak, hogy folyamatosan támogatja és ápolja a környezetét. Egy spirituális gyógyító folyamatosan dolgozik a környezete jobbításán. Ez a belső elhívásából következik, és semmi köze az imázshoz vagy az elvárásokhoz.

Az első két része a munkának gyakran nem is igazán látszik. A legtöbb spirituális ember ezen munkájáról keveset vagy szinte semmit nem beszél. Csak teszi, mint minden más hétköznapi dolgot az életében.

 • A harmadik része a gyógyító munkájának az, ami többnyire látható, érzékelhető. Amikor effektíve a hozzá fordulókkal foglalkozik. Ami egy rengeteg kihívással járó érzelmi munka.

A tenyerünkből áradó energia képe sokaknak egy hatalmas inspirációt ad
a kézrátételes gyógyításhoz.

Csak akkor lehet egy embernek érdemben segíteni, ha valamennyire belelépünk a mokaszinjukba. Ha többé-kevésbé átéljük mindazt, amin ő maga is átmegy. Erre csak nagyon kevesen képesek úgy, hogy nem viszik bele a saját maguk szemléletét és értékrendjét. Mert ehhez hatalmas alázat és elkötelezettség szükséges.

S én pont erre vállalkozom, amikor egyéni és csoportos alkalmakon elkezdem megtanítani, hogyan tudjuk elengedni az érzéseinket és a mentális akadályainkat

Egyéni konzultációk —>


Ki mondja mindezt?

Matits Viktor (Maci)

önismereti mentor,
elengedés tanár

A legfontosabb célom, hogy minél több embert hozzásegítsek egy könnyebb és örömtelibb élethez.

Melyben ugyan a nehézségek és a kihívások nem szűnnek meg, de nem is tesznek minket egy érzelmi és mentális hullámvasútra.

Mindezt egyszerűen, könnyen és realíve gyorsan.

Teszem azt annak ellenére, hogy nem vagyok

sem pszichológus,
sem pszichiáter.

Csupán egy gyakorló buddhista, aki a tudatosság útját járja több, mint 20 éve.

S aminek révén meg tudom mutatni, mi teszi az életünket nehézzé és bonyolultá. Érzelmeink és görcsöléseink hatását, melyek a cselekedeteink (szokásaink) alapja.

Hogyan tudok segíteni?

Ahhoz, hogy tudatosan alakítsd az életed, s ne csak ötletszerűen próbálj valamit változtatni rajta, érdemes az alapokat tisztába tenni.

Az online önismereti tréningen több mint 50 olyan tényezőt mutatok meg az életünk kapcsán, a melyek akkor is hatnak ránk, ha nem vagyunk rájuk tudatosak.

Az alapok megismerése után sokakban meg szokott jelenni az igény, hogy ténylegesen tegyenek is valamit az életükér, túllépve az elméleteken.

Az érzelmek elengedése egy olyan előadás illetve meditáció sorozatot jelent, melyben az akadályozó és a romboló érzések elengedése révén át tudjuk élni az örömteli és felszabadító érzéseket.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor olyan sok minden van jelen az életünkben, hogy "a fától nem látjuk az erdőt". Ilyenkor kicsit többre van szükség, mint pár érzést vagy gondolatot elengedni.

A személyes konzultáció(ko)n abban tudok neked segíteni, hogy az összetett, sok tényezős akadályaidon is túl tudjál lépni.

Tőbbnyire a nehézségek alapvető gyökerét szoktuk megkeresni az ilyen alkalmakkor, mely az ellenállásaink tudatosítása és elengedése révén lehetséges.

Ha elakadtál valahol az életedben,
mert egyedül nem boldogultál,
nyugodtan hívj fel a
20/249-7326-os
telefonszámon,
és keresünk egy alkalmas időpontot a nehézségeid feloldására.

A személyes konzultáció részleteiről itt olvashatsz!

(Ha nem veszem fel a telefonom, az csak annyit jelent, hogy éppen dolgozom. Amint alkalmas lesz, vissza foglak hívni!)

 

Egy apró és fontos figyelmeztetés!

 • Ha azt szeretnéd, hogy valaki simogassa a lelked, nem én vagyok a te embered.
 • Ha azt szeretnéd, hogy motíváljalak s lelkesítselek, akkor is jobb, ha mást keresel.
 • Ha viszont ahhoz kell az inspiráció és támogatás, hogy elengedd a nehézségeid, belső nyugtalanságod forrását, akkor bízvást számíthatsz rám.

Őszintén és egyenesen mindig meg szoktam mondani azt, amit látok, s mindig meghagyom a szabad választást, hogy a meglátásaimmal azt csináljon, amit akar. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy ahogyan én látom a világot, az nem mindenkinek befogadható.

Mutasd meg ezt az írást az ismerőseidnek is!
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • A te utadon te lépdelsz:

  Az oldalon szereplő megállapítások csak az én véleményem tükrözik.

  Ezen cikkekben leírtak saját élethelyzetre való vonatkoztatása mindenkinek a maga feladata és felelőssége.

  Szükséges esetekben az itt leírtak alkalmazása nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológusi kezelést.